«Μετά το 2009 στην Αυτοδιοίκηση έγιναν σημαντικές αλλαγές», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Είπε πως εάν το κεντρικό κράτος είχε κάνει τις περικοπές που είχε κάνει η Αυτοδιοίκηση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ενώ σημείωσε πως αυτό που έγινε στο Κατάρ στα εργασιακά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αντιλαμβανόμαστε στην Ευρώπη. Ανέφερε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την πάταξη της εγκληματικότητας σε γειτονιές της Αθήνας, παρά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, και τόνισε πως υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έχουν χαρτογραφηθεί όλα τα «μαύρα» σημεία της πόλης.

Υπογράμμισε πως οφείλει να είναι χρήσιμος στους ανθρώπους που υπηρετεί. Για το θέμα με τους χρήστες ναρκωτικών, είπε πως υπάρχει συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ και έχει ανοίξει ο πρώτος ελεγχόμενος χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Σε ό,τι αφορά την παράδοση της δομής του Ελαιώνα στον Δήμο Αθηναίων, τόνισε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για ανάπλαση και υπογράμμισε πως όταν κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γκρεμιστεί εκείνο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία -όπως είπε- δεν οφείλονται στα έργα για τον μεγάλο περίπατο, αναφέροντας παράλληλα πως υπάρχει σχέδιο για το πού θα παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία. 

Ακόμη, κατέστησε σαφές πως υπάρχει πρόταση να λειτουργεί το μετρό τις νυχτερινές ώρες και να οριστεί ένα ωράριο φορτοεκφόρτωσης μετά τις 9 το βράδυ.