Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είχε εξαπολύσει, νωρίτερα, νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Qatargate και την Εύα Καϊλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην πρόταση που προβάλλει ο Νίκος Ανδρουλάκης «για το αύριο της χώρας», τόνισε πως «είναι ουσιαστικά η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη».

Στη γραπτή δήλωσή του για την ομιλία Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Οικονόμου αναφέρει: «Η τροχιά συμπόρευσης του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ταχύτατα και κλιμακώνεται. Ζητεί από τη μια να οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να σχηματισθεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Με ποιον τρόπο άραγε;

Παρότι οι απόψεις του προδίδουν πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, η οποία τον οδηγεί να λέει πράγματα ασυνάρτητα και αντιφατικά, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο:

Η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για το αύριο της χώρας είναι ουσιαστικά η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη. Όνειρα μπορούν, βέβαια, να κάνουν όλοι. Ακόμα κι αν για τους πολλούς δεν είναι απλώς παρωχημένα, αλλά σκέτος εφιάλτης».