Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όπου και επανέλαβε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εκλογές την 21η Μαΐου.

«Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, αυτές θα γίνουν το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα χρονικών ορίων. «Ο πρωθυπουργός πιστεύει στη θεσμικότητα και η σταθερότητα και συνέπεια στους θεσμούς είναι οι οδοί για να πετύχουμε την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται μια αναβαθμισμένη κανονικότητα και οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν και ποια κυβέρνηση», είπε.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Οι ψύχραιμοι και οι συνετοί πολίτες ξέρουν ότι έχουμε σχέδιο και βούληση για να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στη βελτίωση των γερασμένων υποδομών, σε καλύτερους μισθούς για όλους. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Στόχος να κάνουμε τα καλά καλύτερα. Με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας θα δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά».

Την ίδια στιγμή, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι υπολείπεται τραγικά των διεθνών περιστάσεων, πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον παλαιοκομματισμό και πως ο κ. Τσίπρας είναι σφιχταγκαλιασμένος με τους αμετάκλητα καταδικασθέντες Παππά και Παπαγγελόπουλο και ως βασικός εκφραστής του «πολακισμού» δεν ξέρει πώς να οικοδομήσει όφελος και να φτιάξει μια καλύτερη Ελλάδα. «Κοιτάζει πίσω και ονειρεύεται να αλλάξει ταχύτητα στη χώρα βάζοντας όπισθεν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το στόχαστρο του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν ξέφυγαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάνης Βαρουφάκης, για τους οποίους ξεκαθάρισε: «Θέλει να συνεργαστεί με εκείνους που ήθελαν να ανατινάξουν το τραπεζικό σύστημα. Αμετανόητοι, ανήμποροι και αντιδραστικοί», είπε.

Σε σχέση με το πότε θα διαλυθεί η Βουλή και ποιοι θα παραμείνουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, απάντησε: Ήδη ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Βουλή θα διαλυθεί εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται από το σύνταγμα. Οι πανελλαδικές συνυπολογίστηκαν στην απόφαση του πρωθυπουργού για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας και όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο Παιδείας.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για πιθανές συνεργασίες, «κατακεραύνωσε» τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφεροντας: «Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρεις ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Αυτό που κανείς μπορεί να διαπιστώσει είναι ότι κάθε φορά που αναφέρεται στον πρωθυπουργό είναι ευδιάκριτο το πάθος και το μένος, ενώ αντίθετα η κριτική στον Τσίπρα είναι από "αγγαρεία"».