Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και την πορεία του μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ κακεντρεχής για να μην αναγνωρίζει αυτό που βλέπουν τα μάτια του», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά».

Σκοπός της σημερινής επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη στην αγορά του Ρέντη ήταν για να κάνει αυτοψία και να επιβραβεύσει την πρωτοβουλία του καλαθιού σε φρούτα και οπωροκηπευτικά.

Ο δεύτερος σκοπός της παρουσίας του υπουργού ήταν γιατί στις 9:00 ξεκινούσε μία μεγάλη εκδήλωση στην λαχαναγορά του Ρέντη με σκοπό να μοιραστούν 40 τόνοι τρόφιμα σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.

Σχετικά με το θέμα του πληθωρισμού, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Το μεγάλο πρόβλημα του πληθωρισμού δεν το λύνει ολόκληρος ο πλανήτης, σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα όμως είμαστε κάθε μέρα από πάνω».

«Το καλάθι του Άι Βασίλη κάνει θραύση οι τιμές είναι εμφανώς χαμηλότερες και όπως ενημερώθηκα από τις αλυσίδες θα προστεθούν άλλοι χίλιοι κωδικοί», επισήμανε ο υπουργός.

Για την αγορά των κρεάτων ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε: «Έχω μιλήσει πολλές φορές με την ομοσπονδία για να φτιάξουμε καλάθι στα κρεοπωλεία και δεν πραγματοποιήθηκε». Παράλληλα ο υπουργός κάλεσε τους κρεοπώλες να το ξανασκεφτούν.

«Οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει δια νόμου εμπορική πολιτική. Για πρώτη φορά οι τράπεζες πληρώνουν από την τσέπη του, χάριν στην προσπάθεια του Χρήστου Σταϊκούρα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Καταλήγοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι χθες επιβλήθηκαν δεκάδες πρόστιμα και σε βενζινάδικα και σε σούπερ μάρκετ.