Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η σημερινή τελευταία ημέρα συζήτησης - κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023, οποίος επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησαν με τον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

«Νέος οχετός κόκκινων δανείων και ασφαλιστικό κενό που εγγυώνται το βάθεμα της κρίσης, την αποεπένδυση και το συνεχιζόμενο φευγιό των νέων μας. Ένα brain drain που δεν το υποκαθιστούν οι ψηφιακοί νομάδες που έρχονται στην χώρα»,  ανέφερε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25.

«Φούσκα είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεστε που δημιούργησε το λεφτόδεντρο της Φρανκφούρτης. Θα δείτε τι θα γίνει με τις φούσκες των ακινήτων. Ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτό για το οποίο θριαμβολογείτε για μείωση δημόσιου χρέους είναι λόγω αύξησης πληθωρισμού. Παραπλανά το ποσοστό χρέους, αναφορικά με την δυνατότητα του δημοσίου να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ο πληθωρισμός δεν είναι μόνο δωράκι της Μητσοτάκης ΑΕ στους ολιγαρχες που το ποδόσφαιρο δεν είναι το μονό άθλημα που τους ενδιαφέρει η ενέργεια τα σούπερ μάρκετ τα κόκκινα δάνεια», συνέχισε.

Απευθυνόμενος στον Χρήστο Σταικούρα και στις συναντήσεις του με τους τραπεζίτες, είπε: «Έχετε παραδώσει τις τράπεζες σε αρπακτικά head funds, σιγά μην δώσουνε χρήματά στους μικρομεσαίους».

«Έχετε καταδικάσει τους πολίτες, πετάτε ένα καρβέλι στους υποτακτικούς για να σωπάσουν. Τους προσβάλετε με φιλοδωρήματα όπως αυτά που θα δώσετε στους αστυνομικούς» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στην τροπολογία για τους ένστολους.