Τον βανδαλισμό του μνημείου εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο, καταδικάζει η Νίκη Κεραμέως.

Με ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τονίζει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τον βανδαλισμό του μνημείου του παλιού Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης».

Ακόμη, στην ανάρτηση της κυρίας Κεραμέως επισημαίνεται ότι «έκνομες πράξεις που εκφράζουν αντισημιτισμό & μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη χώρα μας, ένα κράτος σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ευνομούμενο, που σέβεται & προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία».


Βανδάλισαν το εβραϊκό μνημείο στο ΑΠΘ -Με σβάστικα και κέλτικο σταυρό

Εικόνες από τον βανδαλισμό του μνημείου, που ανεγέρθηκε το 2014 εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ και είναι αφιερωμένο στο παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο, δημοσίευσε το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο. Σε αυτές διακρίνονται πάνω στο μνημείο ζωγραφισμένες με σπρέι μια σβάστικα και ένας κέλτικος σταυρός.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ζητεί από τις πρυτανικές Αρχές «όχι μόνο την καταδίκη του γεγονότος και την αποκατάσταση του μνημείου, αλλά και την πλήρη συνεργασία τους με τους αρμόδιους για τη σύλληψη των δραστών».