Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, οι οποίοι συγκρούστηκαν για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο και τον «σκηνοθετημένο», σύμφωνα με το Spiegel, θάνατο της μικρής Μαρίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο «για προπαγανδιστική τακτική από τη μεριά της ΝΔ τελευταία ημέρα του χρόνου, που κάτι δείχνει».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα, κάνοντας λόγο για «προδοσία».


Ένταση μεταξύ Γεωργιάδη και Σπίρτζη

«Η στάση του ΣΎΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Τονίζω προδοσίας, γιατί αυτό το κοριτσάκι δεν υπήρχε.

Ο κ. Σπίρτζης μπορεί να δει τα ρεπορτάζ της κ. Βασιλικής Σιούτη, η οποία πήγε και βρήκε τους γονείς, οι γονείς είπαν στην αρχή υπάρχει το παιδάκι, μετά τους είπαν δεν μας ενδιαφέρει το παιδάκι.

Όταν τους είπαν πού το θάψατε το παιδάκι, δεν ήξεραν, όταν τους είπαμε δείξτε μια φωτογραφία, δεν είχαν φωτογραφία, όταν τους είπαμε δείξτε ένα ρούχο από το παιδάκι, δεν είχαν ρούχο. Το δε Spiegel στο άρθρο του λέει η υποτιθέμενη νεκρή Μαρία, άρα και το Spiegel αποδέχεται ότι Μαρία δεν υπήρχε», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «το ότι δεν υπήρχε η Μαρία είναι δεδομένο, χάνουμε χρόνο. Είναι δεδομένο ότι ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ο ίδιος συγνώμη, γιατί ο ίδιος υιοθέτησε τα περί νεκρής Μαρίας».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στον κ. Σπίρτζη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποστήριξε την Τουρκία στο οργανωμένο σχέδιο της στον Έβρο.

«Είναι δεδομένο ότι εδώ έχουμε κάποια δράση ξένων υπηρεσιών. Αυτήν την ιστορία κατά της Ελλάδος ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να την υποστηρίζει. Υποστηρίζεται μια επιχείρηση κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας», επισήμανε.

Με τη σειρά του, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Ακόμη και έτσι να είναι, πού είναι η ΕΥΠ; Να παρακολουθεί εμάς; Τι κάνει;».

Στη συνέχεια, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «προδοσία είναι να καλείς τις τουρκικές υπηρεσίες σε ελληνικό έδαφος. Ακόμη και αν όλα αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης, το ζήτημα είναι τι κάνουν οι δικές μας υπηρεσίες και η δική μας κυβέρνηση.

Είπαν ότι η νησίδα δεν είναι ελληνική, όταν εμείς τους αποκαλύψαμε ότι είναι δηλωμένη στο ελληνικό κτηματολόγιο βγήκαν μα αμφισβητήσουν τα στοιχεία. Μετά έλεγαν ότι είναι μισή ελληνική και απέκρυψαν ότι κάλεσμα τις τουρκικές Αρχές».

«Είχαν στήσει την ιστορία με την πράκτορα να τσιμπήσει η ελληνική κυβέρνηση και εσείς ως 5η φάλαγγα πήγατε με την Τουρκία μέσα στην Ελλάδα», συνέχισε επιθετικά ο Γεωργιάδης και πρόσθεσε «ευτυχώς που ο πρωθυπουργός δεν τσίμπησε».