Για προσπάθεια ενός καθεστώτος να επιβάλει τις λειτουργίες και τη λογική του, έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, κληθείς να σχολιάσει τη γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά βάζει φρένο στην ενημέρωση των πολιτών από την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις.

Είπε πως φορείς της δικαιοσύνης αντί να υπηρετούν την διαφάνεια στο θέμα των παρακολουθήσεων κάνουν προσπάθειες να υπάρξει συσκότιση, ενώ εκτίμησε ότι το θέμα θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου. Ανέφερε πως είναι απαράδεκτο να υπάρχει μια τέτοια παρέμβαση.

Σε ότι αφορά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος κύριος προσέφυγε εναντίον του ελληνικού δημοσίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Κληθείς να σχολιάσει τη γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά βάζει φρένο στην ενημέρωση των πολιτών από την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις: Είναι ένα κορυφαίο θέμα όσο και αν προσπαθήσει η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν επικοινωνιακά θα κυριαρχήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στην πολιτική ζωή του τόπου διότι δεν είναι στην ουσία μια σύγκρουση ενός κόμματος με κάποιο άλλο ή ενός φορέα με κάποιον άλλο , είναι η προσπάθεια ενός καθεστώτος που έχουμε στη χώρα να επιβάλει την λειτουργία του και τη λογική του. Και αυτό που έχουμε είναι φορείς της Δικαιοσύνης, φυσικά όχι όλη η Δικαιοσύνη, αντί να υπηρετούν τη διαφάνεια και τη διαλεύκανση ενός τεράστιου ζητήματος όπως είναι η παρακολούθηση πολιτών και συγκεκριμένων βουλευτών, πολιτικών αρχηγών, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ αντί να υπάρχει διαλεύκανση γίνονται προσπάθειες να υπάρχει συσκότιση. Εδώ πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτά τα οποία είπαν οι πρώην αρχηγοί της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σαμαράς να χυθεί άπλετο φως, να μην υπάρχουν απόρρητα κλπ αυτά να γίνουν πράξη και να σταματήσει να παρεμβαίνει ο οποιοσδήποτε στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών.

ΔΗΜ: Μιλήσατε για καθεστώς γιατί το λέτε;

Το στηρίζω στα όσα έχει κάνει, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή η κυβέρνηση και στα θέματα λειτουργίας των θεσμών και στα θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας και είμαστε σε μια χώρα όπου αποδεικνύεται ότι παρακολουθούνται υπουργοί, ότι παρακολουθείται αρχηγός πολιτικού κόμματος. Είναι ένα σοβαρό θέμα, δεν είναι δυνατόν να πάει είτε ο κ. Ανδρουλάκης είτε οποιοσδήποτε άλλος στις εκλογές και να κρέμεται πίσω από την πλάτη του μια κατηγορία ότι τον παρακολουθούσαν για εθνικούς λόγους. Για αυτό λεω ότι το καθεστώς που κυβερνά τη χώρα έφερε μια απαράδεκτη νομοθεσία που προβλέπει αυτά τα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να οδηγηθούν σε εκλογές κάποιοι και να υπάρχει πίσω από την πλάτη τους αυτή η κατηγορία. Εδώ θα έπρεπε η Δικαιοσύνη να κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρχει διαλεύκανση. Υπάρχει το περίεργο ότι με αστραπιαία ταχύτητα έχουμε μια γνωμοδότηση που αντί να οδηγείται η Δικαιοσύνη στη διαλεύκανση προσπαθεί να συσκοτίσει και να παρέμβει στη λειτουργία ανεξάρτητων αρχών. Η παρέμβαση στη λειτουργία ανεξάρτητων αρχών είναι απαράδεκτη ενέργεια.

Ερωτηθείς τι καταλογίζει στον κ. Ντογιάκο: Πρώτα απ’ όλα ότι δεν είναι δουλειά του να γνωμοδοτεί. Στέκομαι στο πολιτικό μέρος, δεν στέκομαι στο νομικό γατί στο νομικό πολύ πιο ειδικοί από μένα έχουν ήδη τοποθετηθεί και έχουν απαντήσει. Το περιεχόμενο της γνωμοδότησης και η ταχύτητα έκδοσης της γνωμοδότησης δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Αντί να κάνουμε κάτι να διαλευκανθεί το θέμα, γίνονται προσπάθειες να συσκοτιστεί αλλά αυτό το πράγμα που έκανε ο κ. Ντογιάκος θα τον βαρύνει πολιτικά και επιστημονικά, θα κριθεί και ιστορικά θα κριθεί. Δεν θα αφήσουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλη την αντιπολίτευση γιατί όλοι αντιδρούν, δεν θα αφήσουμε αυτά τα πράγματα να οδηγηθούν στη συσκότιση, στην αδιαφάνεια, στο να μην αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ Τσίπρα «ελάτε να με συλλάβετε» και αν αίρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη: Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας κινούμενος θεσμικά και επειδή σέβεται τους θεσμούς πήγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε συγκεκριμένα ζητήματα και συγκεκριμένα ερωτήματα άρα απέδειξε το σεβασμό του στο θεσμό. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος δικαστικός με τις πράξεις του δημιουργεί προβλήματα. Μπορείτε να μου θυμίσετε στο παρελθόν αντίστοιχη ενέργεια δικαστικού λειτουργούν που να παρεμβαίνει στη λειτουργία ανεξάρτητης αρχής σύμφωνα με το σύνταγμα. Πότε στο παρελθόν είχαμε κάτι τέτοιο; Πότε στο παρελθόν είχαμε κάτι τέτοιο; Για αυτό μιλούμε για καθεστώς. Είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τέτοιου είδους παρέμβαση και με την παρέμβαση αυτή παίρνει σαφή θέση σε ένα πολιτικό ζήτημα που υπάρχει. γιατί αυτή τη στιγμή το πολιτικό ζήτημα είναι θα έχουμε διαλεύκανση ή συσκότιση; Αυτό που κάνει ο κ. Ντογιάκος διευκολύνει τη συσκότιση του πράγματος.

Αναφορικά με την ταφή του τέως βασιλιά: Δεν θέλω να μπω καν σε αυτή τη συζήτηση αλλά να θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος προσέφυγε εναντίον του ελληνικού δημοσίου και ζήτησε αποζημίωση και μια σειρά από πράγματα αλλά αυτά έχουν λυθεί ιστορικά. Θα είναι λάθος να κυριαρχήσει σε εκπομπές life style το τι άμαξα είχαν, το τι φορέματα φορούσαν και όλα αυτά τα παρασκήνια κλπ . Αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει είναι μια βουτιά στην ιστορία για να θυμηθούμε το τι έκανε η βασιλική οικογένεια στην Ελλάδα, σε τι δεινά οδήγησε τη χώρα και κυρίως τι στάση κράτησε η ελληνική οικογένεια όταν οι Άγγλοι δολοφονούσαν μέσω κρεμάλας Κύπριους αγωνιστές.

Ερωτηθείς για τα πρόστιμα και τη δημοσιοποίηση τους: Εμείς καταφέραμε τα χρόνια που ήμασταν κυβέρνηση και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος, αφήσαμε 37 δις αποθεματικό και δεν αφήσαμε να υπάρχει αισχροκέρδεια. Δεν υπήρχε αισχροκέρδεια στο βαθμό που υπάρχει σήμερα