Επίθεση στην κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, απαντώντας στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την επίμαχη γνωμοδότηση Ντογιάκου.

 «Η κυβέρνηση εγκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για τη θεσμική κριτική που της ασκεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι η ίδια κυβέρνηση, που ήθελε νομοθεσία à la carte, ελευθερίες à la carte, κράτος δικαίου à la carte», σημείωσε ο κ. Μάντζος.

 Και προσέθεσε πως «είναι η κυβέρνηση που εισηγήθηκε, και η ΝΔ που μόνη ψήφισε έναν αντισυνταγματικό νόμο, που περιορίζει δικαιώματα, συσκοτίζει την αλήθεια και φαλκιδεύει τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ».

 «Το κομματικό συμφέρον υπερέχει για τη Νέα Δημοκρατία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε πώς «η μόνη αλήθεια είναι ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γνωμοδοτώντας στο ερώτημα ενός ιδιώτη, χωρίς αρμοδιότητα και καμία δεσμευτικότητα, επιχειρεί να παρεμποδίσει τη λειτουργία μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής».

 Τόνισε, επίσης, ότι η άσκηση κριτικής σε πράξεις πολιτειακών οργάνων δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και υψηλό δημοκρατικό καθήκον, σημειώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει».

 «Φαίνεται πως το κομματικό συμφέρον υπερέχει για τη Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τίπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας: «Είναι οι νόμοι της Νέας Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα; Είναι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις πάνω από τις Ανεξάρτητες Αρχές; Είναι, εν τέλει, η Νέα Δημοκρατία πάνω από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία;».