Μία πολύ σημαντική είδηση «έδωσε» χθες, κατά τη διάρκεια του κεντρικού βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τύχη της γνωστής επιστολής του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, την οποία απάντησε χθες η Στέλλα Κυριακίδου.

Με την επιστολή του ο Θάνος Πλεύρης καλούσε την Στέλλα Κυριακίδου να θέσει το πρόβλημα των πανευρωπαϊκών ελλείψεων φαρμάκων στο επίπεδο της ιδίας της Κομισιόν, καθώς και να αναλάβει η Κομισιόν κεντρική πρωτοβουλία για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

Η Στέλλα Κυριακίδου απάντησε ως εξής στο ερώτημα του Γιώργου Κουβαρά:

«Το πρόβλημα της έλλειψης των φαρμάκων δεν αποτελεί μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Να σας πω ότι αντιμετωπίζεται και σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Συγκεκριμένα, αντιπυρετικά και αντιβιοτικά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω βεβαίως λάβει την επιστολή του φίλου υπουργού κ. Πλεύρη. Την έχω ήδη απαντήσει. Σήμερα βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων φαρμάκων. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε ένα κοινό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων των φαρμάκων και τρόπο αντιμετώπισης τους. (…) Μιλούμε για ένα πακέτο νομοθετικών νομοθετικών ρυθμίσεων. Υπάρχει μια συγκεκριμένη φαρμακευτική στρατηγική και η οποία αναμένω ότι θα είναι έτοιμη να την παρουσιάσουμε, μέσα στους επόμενους δύο μήνες».