Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκεται η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ταφεί ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους.

Στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί αναβρασμός, με τα βλέμματα στραμμένα στις εσωτερικές ισορροπίες της ΝΔ, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη την κυβέρνηση θα εκρπροσωπήσει η υπουργός Λίνα Μενδώνη, ενώ ορισμένοι υπουργοί σκέφτονταν να δώσουν το «παρών» στη Μητρόπολη, κάτι το οποίοι ωστόσο δεν θα γίνει. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νότη Μηταράκη που θα απουσιάζουν στο εξωτερικό, αλλά και τον Θάνο Πλεύρη που επίσης δεν θα παρευρεθεί. Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε για τον θάνατο του Κωνσταντίνου: «Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και ο θάνατός του κλείνει έναν σημαντικό κύκλο που καθόρισε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας».

«Θερμό» tweet για τον εκιπόντα και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα: «Τέλος εποχής. Υπήρξε Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός, Βασιλιάς. Πάντα Έλληνας».

Η «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου για υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η πολιτική διαχείριση της υπόθεσης είναι μια άσκηση ισορροπίας για το Μέγαρο Μαξίμου. Ατύπως, είναι σαφές ότι η μόνη υπουργός που θα βρεθεί στη Μητρόπολη, θα είναι η Λίνα Μενδώνη που εκπροσωπεί την ελληνική Πολιτεία. Από την άλλη, έχει δοθεί «ελευθέρας» σε βουλευτές της ΝΔ που ενδεχομένως να θελήσουν να δώσουν το παρών, με κυβερνητικές πηγές να μιλούν για ιδιωτική τελετή.

Με τα έως τώρα δεδομένα, στη Μητρόπολη θα βρεθούν τη Δευτέρα η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία ο τέως βασιλιάς είχε βαφτίσει, οι δυο βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ενώ θα δώσει το παρών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
63c0647d78e21

Οικονόμου: «Αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμό δύσκολα θέματα της Ιστορίας»

«Η ελληνική Δημοκρατία είναι μια ώριμη δημοκρατία. Και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμό και δυσκολία ζητήματα που άπτονται της ιστορίας. Το Πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά» διαμήνυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Καρφιά» της αντιπολίτευσης στη ΝΔ για τη στάση της

Αιχμές για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει πρόβλημα κλεισίματος του ματιού από αρκετές δηλώσεις της ΝΔ και μου φαίνεται αντιφατική η παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου σε μια κηδεία ενός ιδιώτη» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Εδώ έχουμε άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με αυτά. Όχι, δεν θα πάω» απάντησε σε σχετική ερώτηση στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Βελόπουλος.