Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα μπορούσε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο οποίος θα παραστεί στην κηδεία του.

Ανέφερε πως υπήρξε ένας άνθρωπος τον οποίο έκρινε ο ελληνικός λαός.

Σε ό,τι αφορά τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, επισήμανε πως ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε είναι σαφής.


Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Με αφορμή την πρόθεσή του να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Θα πάω να ανάψω ένα κερί σε έναν άνθρωπο που έχει φέρει ένα μετάλλιο για τη χώρα και κάποτε υπήρξε αρχηγός του κράτους.

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Θεωρώ ότι θα μπορούσε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, όπως είπε ο κ. Σαμαράς και όπως είπε και ο κ. Κούβελος.

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Υπήρξε ένας άνθρωπος που κρίθηκε από τον ελληνικό λαό, δεν νομίζω ότι κανείς αυτή τη στιγμή θέλει να μιλήσει για βασιλεία και αυτή η συζήτηση που προσπαθεί να γίνει είναι λάθος. Νομίζω ότι η συζήτηση όπως πάει να γίνει γίνεται και μικρόψυχη και μίζερη.

Αναφορικά με τις εκλογές
Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Πιστεύω ότι ολόκληρη τη χώρα κρίνει και συγκρίνει εν όψει εκλογών και θα αποφασίσει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες μου, πλέον δεν υπάρχει ψήφος δοκιμής ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και έχει πεπραγμένα, ο κ. Μητσοτάκης κυβέρνησε ο κόσμος συγκρίνει τι του έχει υποσχεθεί ο καθένας, τι έπραξε τελικά, σε τι συνθήκες το έπραξε και νομίζω ότι αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ψήφο των συμπατριωτών μου. Φυσικά σε αυτή στη σύγκριση η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης κερδίζει την πλειοψηφία των προτιμήσεων.

Με αφορμή τη γνωμοδότηση Ντογιάκου
Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Δεν είμαι συνταγματολόγος από εκεί και πέρα ξέρω το νόμο που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή και τον ψήφισα. Ο νόμος είναι σαφής, δεν μπορώ εγώ να πάω να ρωτήσω αν παρακολουθείται ο κ. Παπαδόπουλος ούτε εσείς, μπορείτε να πάτε να ρωτήσετε αν παρακολουθείται ο κ. Χρυσομάλλης.

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Βάση της νομοθεσίας στις νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ πηγαίνει χαρτί στην ανεξάρτητη αρχή που λεει ποια νούμερα παρακολουθούνται άρα το ξέρει, δεν μπορεί να το δημοσιοποιήσει υπάρχει τριμελής επιτροπή.