Εντυπωσιακή είναι η αλλαγή που παρουσιάζει το Τατόι μέσα σε 48 ώρες. 

Ενδεικτική και η εικόνα από ψηλά από το drone του MEGA. Χωμάτινα δρομάκια στρώθηκαν με χαλίκια, καμένα δέντρα και κλαδιά κόπηκαν και απομακρύνθηκαν και το εκκλησάκι της Αναλήψεως επισκευάστηκε. Δεν μοιάζει με το κατεστραμμένο μέρος μετά την πυρκαγία στις 5 Αυγούστου 2021. Η εγκατάλειψή του ανήκει, πια, στο παρελθόν, αφού οι καμμένοι κορμοί απομακρύνθηκαν, ενώ τα δρομάκια, που ήταν δύσβατα και λόγω των βροχών, τώρα διαβαίνονται εύκολα. 



Χρειάζεται ακόμα, όμως, πολλή προετοιμασία. Τα συνεργεία συνεχίζουν και δουλεύουν πυρετωδώς όσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κηδεία του τέως βασιλιά, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 12:00. 



Φορτηγά με καρότσες γεμάτες κορμούς δέντρων κατεβαίνουν το στενό δρομάκι, σταματούν και μαζεύουν ξερόχορτα και κλαδιά. Τα συνεργεία τρέχουν για να προλάβουν, υπό τα ανήσυχα βλέμματα των μελών της οικογένειας του τέως βασιλιά, τα οποία αγωνιούν να είναι όλα έτοιμα το μεσημέρι της Δευτέρας. 



Χωματουργικά μηχανήματα συνεχίζουν να ανοίγουν δρόμους για να περάσουν οι υψηλοί καλεσμένοι. Από εδώ θα περάσουν για να φτάσουν στον Λόφο Παλαιοκάστρου, εκεί που βρίσκεται το κοιμητήριο. Επιπλέον, το σημείο που θα ταφεί ο τεως βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι σχεδόν έτοιμο. Όχι μόνο αυτό, αλλά και οργανώνουν μέχρι και χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα όσων παρευρεθούν στην ταφή του τέως βασιλιά. Επίσης, πιθανώς θα υπάρχουν βαν που θα μεταφέρουν τους υψηλούς προσκεκλημένους, στους οποίους θα παρατεθεί γεύμα μετά την τελετή