Σε τέσσερις ημέρες, στις 19 Ιανουαρίου, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον των Βέλγων δικαστών, οι οποίοι θα κρίνουν αν θα την αποφυλακίσουν ή όχι.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και μία από τους βασικούς κατηγορούμενους του QatarGate, ελπίζει ότι θα πείσει τον δικαστή να την αφήσει εκτός της φυλακής Χάρεν όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με δήλωσή του αποκάλυψε τι συζήτησε με την εντολέα του και πώς θα κινηθεί η κατάθεσή της αυτή τη φορά:
«Η Εύα Καϊλή προετοιμάζεται για το δικαστήριο της Πέμπτης και αυτή τη φορά θα μιλήσει περισσότερο για την ουσία της υπόθεσης και δε θα περιοριστεί μόνο στις προϋποθέσεις άρσεως της προσωρινής κρατήσεως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις 19 Ιανουαρίου η ακρόαση της Εύας Καϊλή

Η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής θα πρέπει να βρει το στοιχείο εκείνο που θα πείσει ότι δεν είναι ούτε ύποπτη φυγής, ούτε θα αλλοιώσει στοιχεία ή θα επηρεάσει μάρτυρες. Γιατί στην ακρόασή της θα εξεταστούν μόνο αυτές οι προϋποθέσεις.
Η ανάκριση για το Qatar Gate παραμένει ανοιχτή και όπως είδαμε τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν για συμπληρωματικές καταθέσεις πρόσωπα «κλειδιά» στη υπόθεση, όπως η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής.
Η Εύα Καϊλή επιπλέον έχει υποβάλλει αίτημα για να ξαναδεί το παιδί της στη φυλακή. Η προσοχή της είναι εστιασμένη στην Πέμπτη, όπου αναμένεται να ζητήσει αποφυλάκιση, ακόμα και με βραχιολάκι.