Sportday Weekend (Σχόλιο:Χελάκης,Αλεξανδράτος,Σόμογλου, Σαρίδης,Γουλής,Αρναούτογλου,Γρομητσάρης)
Sportday Weekend (Σχόλιο:Χελάκης,Αλεξανδράτος,Σόμογλου, Σαρίδης,Γουλής,Αρναούτογλου,Γρομητσάρης) Δημοσθένης Καρμοίρης
Τρυφων_Αλεξιαδης
Πολιτική

Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Θετικές οι ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας - Χρειάζονται μέτρα ανακούφισης των πολιτών

Για την κηδεία του τέως βασιλιά είπε πως τα όσα έκαναν τα στελέχη της κυβέρνησης είναι δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ

«Κάθε τι θετικό για τη χώρα το στηρίζουμε» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την Κέλλυ Κοντογεώργη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης

Χαρακτήρισε θετικές τις ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ενώ ζήτησε μέτρα ανακούφισης των πολιτών, όπως μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, διερωτώμενος εάν η αύξηση μισθών θα είναι σύμφωνη με την προεκλογική δέσμευση.

Αναφορικά με την επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ώστε να μείνουν εκτός Βουλής, εγκληματικές οργανώσεις όπως το κόμμα Κασιδιάρη, είπε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές μέτωπο κατά τέτοιων φαινομένων.

Σημείωσε πως προέχει η πολιτική καταδίκη και πως αντιμετωπίζονται αυτά τα πράγματα.

Για την κηδεία του τέως βασιλιά είπε πως τα όσα έκαναν τα στελέχη της κυβέρνησης είναι δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως αποκαλύφθηκε πως κάποιοι στην κυβέρνηση είναι βασιλικοί.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με το χθεσινό Eurogroup και τις δηλώσεις Σταϊκούρα: Εμείς δεν ακολουθούμε την μεμψίμοιρη λογική που είχαν άλλοι όταν ήμασταν εμείς να τα θεωρούν όλα καταστροφολογικά και ότι όλα είναι λάθος και ότι όλα είναι μαύρα και τα λοιπά. Κάθε τι θετικό για τη χώρα το στηρίζουμε και θα συνεισφέρουμε όσο μπορούμε. Άρα θετικές και οι ανακοινώσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και η προσπάθεια εξόδου στην αγορά, όλα αυτά είναι θετικά βήματα αλλά πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι αφού τα πράγματα είναι τόσο καλά και έχουμε τόσο καλά δεδομένα ας προχωρήσει πρώτα απ’ όλα σε υλοποίηση προεκλογικών της δεσμεύσεων το ’19. Να θυμίσω για αυξήσεις στους βασικούς μισθούς διπλάσιες του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης. Δεν το έχουμε δει ακόμα αυτό. Περιμένουμε κάποια αύξηση μισθών, περιμένουμε να μειωθεί η υπερφορολόγηση όπως για παράδειγμα στα τεστ covid που αυξήθηκε από 1η Ιανουαρίου, περιμένουμε μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Περιμένουμε μέτρα ανακούφισης των πολιτών τα οποία θα κάνουν καλό και στην κυβέρνηση και στη χώρα.

Αναφορικά με την επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ώστε να μείνουν εκτός Βουλής εγκληματικές οργανώσεις όπως το κόμμα Κασιδιάρη: Εμείς είμαστε υπέρ της συναίνεσης και του διαλόγου ειδικά στα εθνικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής ή στα σημαντικά θέματα και της εσωτερικής πολιτικής. Ας το κάνει η κυβέρνηση κι εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Δυστυχώς δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα, μακάρι να το κάνει. Στο συγκεκριμένο ζήτημα πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές πολιτικό μέτωπο αντιμετώπισης αυτών των ακραίων φαινομένων διότι πολύ καλό είναι να συζητούμε νομοθετικά και συνταγματικά πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό, μόνο με νομοθετική διαδικασία μπορούμε πλέον στο χρονικό διάστημα που έμεινε, αλλά καλό θα ήταν να βλέπαμε κάποια στιγμή και κάποιους βουλευτές της ΝΔ να ήταν παρόντες στη δίκη της Χρυσής αυγής, να συμπαραστέκονταν στην Μάγδα Φύσα. Καλό είναι να μην έχουμε μόνο τέτοιες ανακοινώσεις να έχουμε και έμπρακτη αποδοκιμασία.

Μακάρι να το φέρει η κυβέρνηση σε διαβούλευση και μακάρι να κάνει ουσιαστικό διάλογο μέσα στη Βουλή πριν και κατά τη διάρκεια της νομοθέτησης για να το αντιμετωπίσουμε. Σε κάθε περίπτωση προέχει η πολιτική καταδίκη και η πολιτική ομοφωνία στο πως αντιμετωπίζουμε αυτά τα πράγματα.

Με αφορμή την αντιπαράθεση για την κηδεία του τέως βασιλιά: Δεν υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ίσα-ίσα τα όσα γραφικά έκαναν τα στελέχη της ΝΔ είναι το καλύτερο πολιτικό δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης εναγωνίως να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής, ως κεντρώος, ως ο ηγέτης μιας άλλης Ελλάδας, μιας διαφορετικής παράταξης κι έρχεται η ώρα της κηδείας και τα προβλήματα στη δεξιά πολυκατοικία είναι πλέον σαφέστατα. Βγαίνουν στα μπαλκόνια, μαλλιοτράβιουνται, σκοτώνονται, δηλώνει ο ένας εναντίον του άλλου. Τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη για τον κ. Σαμαρά τη διαβάσατε; Τη δήλωση του κ. Σαμαρά για το τι λέει υπονοώντας για τη ΝΔ... είναι συγκεκριμένα όλα αυτα που έγιναν. Σε κάθε περίπτωση έχουν δικαίωμα μέσα στη ΝΔ κάποιοι να αποκαλύπτονται ότι είναι και φιλοβασιλικοί, καλά κάνουν, δημοκρατία έχουμε, όλα είναι αποδεκτά. Ξέραμε ότι μέχρι τώρα μέσα στη ΝΔ υπήρχαν στελέχη θαυμαστές ακραίων πολιτικών καταστάσεων όπως αυτοί οι οποίοι έχουν έρθει από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, τώρα ξέρουμε ότι έχουμε και φιλοβασιλικούς.