Στο twitter ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της Ευθαλίας Διαμαντή, μετά την κατάθεση της τελευταίας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα σε Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. 

Φαίνεται, όμως, πως πολλοί θεωρούν ότι ο κ. Παππάς βρήκε το «εύκολο θύμα», ενώ λέγεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η μήνυση που έγινε αφορά σε όλον τον ΣΥΡΙΖΑ. Το περιεχόμενό της στηρίζεται στη φράση «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)», που όμως η πρώην γραμματέας του κ. Καλογρίτσα τονίζει ότι δεν υφίσταται την αποδίδει στο προεκλογικό κλίμα.  

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, από τη μεριά του, εξέδωσε δήλωση η οποία μοιάζει με εγγύηση αποκαλύψεων. «Εφόσον ο κ.Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ.Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καλογρίτσας.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για παγκόσμια πρωτοτυπία της μήνυσης του Νίκου Παππά προς την κυρία Διαμαντή ενώ μίλησε για αμείλικτα ερωτήματα που αφορούν στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε -κατά δήλωσή του- μήνυση κατά της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, κας Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα:

1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει;

2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;

3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;».