Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνικά πανεπιστήμια σχολίασε η τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου.

«Τα νέα παιδιά, φοιτήτριες και φοιτητές, που μετά από σκληρές εξετάσεις σπουδάζουν την επιστήμη που επέλεξαν, δεν έχουν ανάγκη από διαφημιστικά σποτ συριζαϊκής κοπής, για να μάθουν ποιοι είναι και τι να περιμένουν από το ελληνικό πανεπιστήμιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και προσέθεσε πως: «επέλεξαν τις μεγάλες θυσίες που απαιτήθηκαν για να εισαχθούν στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ως χώρο γνώσης, έρευνας και εξειδίκευσης, για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αλλά και για τον κόσμο μας», σημειώνοντας ότι η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, γνώσης και ελεύθερης σκέψης είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση κάθε σύγχρονου πανεπιστημίου και η ελάχιστη απαίτηση των φοιτητών του.


«Ταγμένος στο δόγμα της ισότητας στη μετριότητα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η Χαρά Κεφαλίδου κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης», τονίζοντας ότι είναι «προσφιλής τακτική μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδεολογικά ταγμένης στο δόγμα της ισότητας στη μετριότητα, δια της μεθόδου της ισοπέδωσης, και μιας κυβέρνησης παγιδευμένης στο ρόλο του θηρευτή μιας αριστείας αποκλεισμών».

Η ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών, ανέφερε η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «δεν εξυπηρετείται από κυβερνητικά πυροτεχνήματα αστυνομοκρατίας των ΑΕΙ, με τοποθέτηση ελλιπώς εκπαιδευμένων φρουρών, αναποτελεσματικών και εξαφανισμένων σε ώρες ανάγκης, περιττών και ζημιογόνων στην καθημερινότητα».

Η διασφάλιση της ποιότητας του δημόσιου πανεπιστημίου, προσέθεσε, γίνεται μόνο μέσα από τη συνεργασία και σύμπραξη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που έχει τον πρώτο λόγο, και της πολιτείας, που οφείλει δια των θεσμοθετημένων οργάνων της να συνδράμει τις καθ’ ύλην αρμόδιες Διοικήσεις των ΑΕΙ όπου, όταν και όσο χρειάζεται.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα ανθίσουν πραγματικά, παρέχοντας γνώση, μόρφωση, βιβλιοθήκες, έρευνα, διεθνείς διακρίσεις, συνεργασίες και ίσες ευκαιρίες, «όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παραιτηθούν από το ρόλο του πάτρωνα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Χαρά Κεφαλίδου.