O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας για την αναστάτωση που προκλήθηκε μετά την εισβολή εξωσχολικών σήμερα 19/1 στο Κολλέγιο Αθηνών, ανέφερε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα πρωτόκολλα.

«Πρώτος στόχος ήταν να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών. Από την άμεση διερεύνηση της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκε κάποιος. Ωστόσο, η υπόθεση είναι ανοιχτή και διερευνάται», διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι (19/1) σημειώθηκε εισβολή εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών, με τους νεαρούς να αποχωρούν πριν από την άφιξη των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και μαθητών, στόχος των δύο εισβολέων ήταν ένας μαθητής, γνωστός με το ψευδώνυμο S.D., με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές και μάλιστα είχαν έρθει σε αντιπαράθεση τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι δύο εισβολείς είχαν προειδοποιήσει τον S.D. ότι τον ψάχνουν και πως θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να τον εντοπίσουν, απειλώντας τον πως εάν δεν παρουσιαστεί μπροστά τους για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, τότε θα πήγαιναν στο σχολείο του για να τον βρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γονείς μαθητών του Κολλεγίου, το πρωί απειλήθηκε επεισόδιο έξω από το σινέ «Αβάνα», όταν εξωσχολικοί -ενδεχομένως συμμορία- περικύκλωσαν με άγριες διαθέσεις τον μαθητή, ο οποίος σώθηκε με την παρέμβαση φίλων του.

Κάποιοι από τη συμμορία θέλησαν να δώσουν συνέχεια στις 13:00 εισβάλλοντας στο Κολλέγιο Αθηνών, προκειμένου να βρουν τον συγκεκριμένο μαθητή.

Για το συμβάν έγιναν τρεις κλήσεις προς την Αστυνομία.