Στους τελευταίους ορόφους της Χαριλάου Τρικούπη, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Οργανωτικού του κόµµατος, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων, το γραφείο του γραµµατέα, Ανδρέα Σπυρόπουλου, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά προκειµένου να κλειδώσουν οι υποψήφιοι και να παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια του κόµµατος.

Οι επίσηµες ανακοινώσεις αναµένεται να γίνουν στις 29 Ιανουαρίου, µετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε., που θα πραγµατοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου. Μάλιστα, σύµφωνα µε τελευταίες πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης προτίθεται να αφήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο για να εισέλθει στη Βουλή, λίγο αργότερα, µε την εξέλιξη των εθνικών εκλογών.

Στην Αττική η εικόνα έχει ξεκαθαρίσει, µε νέα πρόσωπα να µπαίνουν στα ψηφοδέλτια, όπως σε αυτό της Α' Αθήνας, όπου, πέρα από τη µάχη των «παλαιών» Σκανδαλίδη και Γερουλάνου, για τον σταυρό πλασάρονται και στελέχη της νέας γενιάς, όπως η Ρωξάνη Μπέη και ο Γιώργος Γιάνναρος.

Μεγάλη «μάχη»

Στον Βόρειο Τοµέα, σε ένα ψηφοδέλτιο «υψηλών κυβικών» και µε ελπίδες για δεύτερη έδρα, τη µάχη του σταυρού δίνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή και ο Παναγιώτης Βλάχος, ενώ στην κούρσα, µαζί µε άλλα στελέχη της νέας γενιάς, µπαίνει για πρώτη φορά ο δηµοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος. Στον Νότιο Τοµέα, σε ένα επίσης ισχυρό ψηφοδέλτιο, διασταυρώνουν τα ξίφη τους η Τόνια Αντωνίου µε τον Παύλο Χρηστίδη, τον Στέφανο Ξεκαλάκη, την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Αναστασία Σιµητροπούλου, που περνά για πρώτη φορά από τις αυτοδιοικητικές στις εθνικές εκλογές, και άλλα νέα στελέχη, όπως ο εκπαιδευτικός Άρης Τσαµπίρας.

Δυτική Αττική

Στα δυτικά η Νάντια Γιαννακοπούλου διεκδικεί την επανεκλογή της, ενώ στο κυνήγι του σταυρού έχει βγει ξανά ο Μιχάλης Καρχιµάκης, µαζί µε τον ταξίαρχο ε.α. Θανάση Κατερινόπουλο, που κατεβαίνει για πρώτη φορά, και άλλα στελέχη, όπως ο Ηρακλής ∆ρούλιας, ο οποίος προέρχεται από την οµάδα στελεχών που στήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στη Β’ Πειραιά, όπου το ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρει έπειτα από χρόνια να έχει ξανά βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια, από τη νεότερη γενιά µε υψηλές πιθανότητες διεκδικεί την εκλογή ο ∆ηµήτρης ∆ιαµαντίδης, ενώ γράφουν ήδη «χιλιόµετρα» έµπειρα στελέχη του κόµµατος, όπως ο Γιάννης Τσούτσας και ο Λεωνίδας Αθανασιάδης.


Φήμες και σκέψεις

Στην Α’ Πειραιά, όπου ακούγεται διαρκώς το όνοµα του πρώην δηµάρχου Παναγιώτη Φασούλα, «κλειδωµένες» χαρακτηρίζονται οι υποψηφιότητες του Ανδρέα Βροντάκη, του Βασίλη Κατσαφάδου και άλλων στελεχών, ενώ στο τραπέζι είχε πέσει και το όνοµα του πρώην προπονητή του Ολυµπιακού Τάκη Λεµονή.

Ενδιαφέρον θα έχει και το ψηφοδέλτιο της Ανατολικής Αττικής, µε τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και άλλα νέα στελέχη -όπως η Βάσια Αναστασίου, ο Γιάννης Σµέρος και ο Χρήστος Ξενοκώστας- να δίνουν τη µάχη του σταυρού µαζί µε τον Παντελή Ασπραδάκη και τον Μιλτιάδη Νεκτάριο.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 21 Ιανουαρίου 2023.