voultepsi
Πολιτική

Βούλτεψη στα Παραπολιτικά 90,1: Προπαγάνδα και προσπάθεια κατασυκοφάντισης της χώρας η υπόθεση με τους 38 μετανάστες στον Έβρο

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την υπονόμευση της χώρας

Προπαγάνδα και προσπάθεια κατασυκοφάντισης της χώρας  η υπόθεση με τους 38 μετανάστες στον Έβρο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα, με τη Νίκη Λυμπεράκη», η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη επέκρινε την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό.

Ακόμα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την υπονόμευση της χώρας, ενώ είπε πως το Μεταναστευτικό συνδέεται με την ασφάλεια της χώρας.


Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Βούλτεψη στα Παραπολιτικά 90,1

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Αναφορικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας στην αμμονησίδα του Έβρου
Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είναι εντυπωσιακό, ήταν η επιτομή, το ανώτατο όριο μιας προπαγάνδας και μιας εκστρατείας κατασυκοφάντησης της χώρας που διαρκεί πολλά χρόνια και που εμένα με έχει οδηγήσει σε μια σειρά από συμπεράσματα. Το ένα είναι ότι το εσωτερικό μας μέτωπο το οποίο είναι «κάνω αντιπολίτευση σε οτιδήποτε, παριστάνω τον ανθρωπιστή χωρίς να έχω κάνει τίποτε στο ανθρωπιστικό πεδίο». Τίποτε δεν είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ανθρωπιστικό πεδίο.

Είχε 5.500 παιδιά στον δρόμο, εμείς κάναμε τη μεγαλύτερη εκστρατεία εντοπισμού και συγκέντρωσης παιδιών και τα σώσαμε. Και υπάρχει και το εξωτερικό μέτωπο, που πλέον έχω αρχίσει και το εξηγώ, και το οποίο είναι ότι επειδή αυτές οι χώρες έχουν κατά βάση αντιμεταναστευτική πολιτική για τις χώρες τους δηλαδή κλείνουν τα σύνορα. Οι χώρες που σηκώνουν το βάρος είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα όλες οι άλλες χώρες έχουν σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική, κλείνουν τα σύνορά τους, έχουν καταργήσει τη Σέγκεν και τώρα με μεγάλη ζημιά για την οικονομία της Ευρώπης έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Μπορεί να διαπραγματεύομαι εγώ πέντε μήνες για να πάρουν πέντε παιδιά όμως την ίδια ώρα για να έχουν άλλοθι ότι είναι ανθρωπιστές θέλουν να κατηγορούν τις χώρες οι οποίες σηκώνουν το βάρος. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως είναι δυνατόν οι δικές τους ΜΚΟ με πλοία που φέρουν δικές τους σημαίες να φέρνουνε κόσμο και να μην τον πηγαίνουν στην Νορβηγία η οποία είναι κλειστή αλλά να τον φέρνουν στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στη Μάλτα.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα του Spiegel
Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το Spiegel δεν μας έχει πει τι κυρώσεις επέβαλε στους συντάκτες του. Τι κυρώσεις επέβαλε στην επιτροπή ελέγχου τεκμηρίωσης που έχει και η οποία όλως τυχαίως τα μόνα που δεν εξέτασε ήταν τα τρία κείμενα για την Ελλάδα και τη μικρή Μαρία! Έχουμε την Μπάιντα η οποία καταλαβαίνουμε και από τα ρεπορτάζ ότι πηγαινοέρχεται με μεγάλη άνεση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Γερμανίας όπου έχει παντρευτεί...

ΔΗΜ: Υπονοείτε ότι εμπλέκεται η Τουρκία σε αυτήν την ιστορία;
Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το πρόβλημα είναι αυτό, ότι η Τουρκία μπλέκεται οπωσδήποτε. Η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως κομμάτι του οπλοστασίου της, της πολεμικής της μηχανής σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία και σίγουρα οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν εκεί ήταν άνθρωποι ενταγμένοι που μέναν στα σπίτια τους, εργάζονταν και τους άρπαξαν μέσα από τα σπίτια τους και τους πήγαν στη νησίδα σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους.

Εγώ λεω ότι η Μπάιντα έχει κάποιο ρόλο, πρέπει να κ κοιτάξει και η Γερμανία τι υποδέχεται εκεί γιατί δεν μπορεί να κατηγορεί συνέχεια την Ελλάδα ότι δήθεν τους στέλνουμε κόσμο εκεί, είναι παντρεμένη με έναν Σύρο που νομίμως διαμένει στη Γερμανία άρα δεν είχε κανένα λόγο να είναι πρόσφυγας στη νησίδα του Έβρου.

Άρα έχουμε το μακιγιάζ της Μπάιντα, έχουμε το «μακιγιάζ» της Πόπης, η οποία έβγαλε χθες μια ανακοίνωση όπου προσπάθησε χθες να μακιγιάρει αυτήν την αδιανόητη και ακατανόητη φάση του ΣΥΡΙΖΑ με ανθρωπιστικό μεικ απ. Δηλαδή ότι είπε στην ανακοίνωσή της είναι ψέματα. Το ένα ψέμα είναι ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου κάλεσε τη χώρα μας να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους. Όχι, το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου ζήτησε να μην φύγουν οι άνθρωποι από την Ελλάδα. Αν δεν είναι στην Ελλάδα η απόφαση δεν ενδιαφέρει την Ελλάδα. Δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος. Τα δικαστήρια όταν βγάζουν αποφάσεις δεν τις βγάζουν όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις βγάζουν όπως πρέπει να τις βγάλουν και λεει «οι άνθρωποι αυτοί να μην απομακρυνθούν από την Ελλάδα» και τους ρωτάμε εμείς «αν δεν βρίσκονται στην Ελλάδα;». «Αν δεν βρίσκονται στην Ελλάδα δεν σας αφορά».

Ερωτηθείσα τι περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι να πει συγνώμη, να σταματήσει αυτή την υπονόμευση της χώρας, γιατί το μεταναστευτικό σχετίζεται με την
εθνική ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία μας και να το καταλάβουν αυτό. Το δεύτερο ψέμα είναι ότι δεν κάλεσε καμία Ελλάδα το ΕΒΑ γιατί δεν είναι αρμόδιο λεει που είναι τουρκικό έδαφος είναι άλλοι αρμόδιοι. Λεει η κα Τσαπανίδου «το ΓΕΣ επιβεβαίωσε ότι βρίσκονταν σε ελληνική νησίδα». Σε τρία σημεία της απάντησής του το ΓΕΣ γράφει «βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος». Το ΓΕΣ είπε ότι τα σημεία 1,2,3 που βρίσκονταν είναι τουρκικό έδαφος, μετά βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος. Το ίδιο το Spiegel λεει ότι έπρεπε ο δημοσιογράφος να καταλάβει ότι δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι μέσα σε μισή ώρα, άνθρωποι με παιδιά, με μια ηλικιωμένη γυναίκα και με μια έγκυο να ανέβουν μέσα σε μισή ώρα τόσα χιλιόμετρα τον ποταμό άρα ήταν ψευδές το σημείο απ’ όπου η Μπάιντα έστελνε τα στοιχεία της. Δεν μπορεί η κα Τσαπανίδου να ξέχασε τόσο γρήγορα ότι έκανε ρεπορτάζ τον Αύγουστο και μάζευε απόψεις.

Για την έρευνα από την Frontex για τις επαναπροωθήσεις
Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο OLAF ξεκαθάρισε ότι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι για τέτοιους ελέγχους, είμαστε αρμόδιοι για ελέγχους οικονομικούς και για το αν ακολουθούνται οι κανονισμοί της ΕΕ. Δεν υπάρχει λέξη «επαναπροώθηση» στην αποφαση του OLAF, υπάρχει ότι έγιναν κάποιες παρατυπίες, παραβίασε δηλαδή ο επικεφαλής κάποιους κανονισμούς.Η λέξη επαναπροώθηση δεν υπάρχει. Επαναπροώθηση είναι όταν έχεις ένα σκάφος που κινδυνεύει και εσύ κάνεις επικίνδυνους ελιγμούς γύρω του. Αυτό απαγορεύεται, είναι απάνθρωπο, οι άνθρωποι πρέπει να σωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην ξηρά. Αν επαναπροώθηση είναι ότι φυλάμε τα σύνορά μας πρέπει να μας εξηγήσουν... Αυτοί βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλα, εμείς φυλάμε τα σύνορά μας και από εδώ και πέρα δεν περνάτε.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει σκέψη η Ελλάδα να κινηθεί νομικά έναντι του Spiegel
Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Έχουμε αντιδράσει , έχουμε στείλει επιστολή, έχουνε κάνει αυτήν τη διόρθωση. Επειδή προσέχουμε πάρα πολύ όσον αφορά τις αγωγές και τις μηνύσεις κατά Μέσων Ενημέρωσης δεν είναι κάτι που θα ήθελα να το δω, για αυτό και εγώ πιέζω και πίεζα πάντα το Spiegel να βγει και να πει με ειλικρίνεια τι κυρώσεις επέβαλε και τι μέτρα έλαβε. Έχουμε βέβαια και την κα Τσέντερ η οποία είναι πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δημοσιογράφων η οποία επίσης πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Έχουμε την Ένωση συντακτών Μακεδονίας Θράκης που είχε υπερασπιστεί το ρεπορτάζ και το συντάκτη... Για εμάς κάνουν τη δουλειά οι άλλες εφημερίδες οι οποίες πια βγαίνουν και μιλάνε, η ελβετική άλλες γερμανικές.

Για τα ασυνόδευτα παιδιά
Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είμαστε γεμάτοι. Ξέρετε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Αφρική με τον τζιχαντισμό. Αυτά πρέπει να κοιτάξει η ΕΕ ότι έχουν επικρατήσει τζιχαντιστές σε δέκα χώρες της Σαχέλ βιάζουν κοπέλες, τους βάζουν σε εξαναγκαστικούς γάμους και τώρα πλέον
έχουμε πολλά κορίτσια που τα βάζουν οι μητέρες τους για να σωθούν και φυσικά τα φροντίζουμε και αυτά. Έχουμε τις δομές επειγουσας φιλοξενίας, τα παιδιά θα τα προστατεύσουμε οπωσδήποτε και προστατεύονται απολύτως. Η ειδική γραμματεία έχει δημιουργηθεί με εντολή του Πρωθυπουργού και λειτουργεί άψογα.