Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis. Πρώην στέλεχος με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης», είχε καταθέσει στο FBI και είχε κριθεί προστατευόμενος μάρτυρας. Το ίδιο στέλεχος όμως φέρεται να εμπλέκεται σε ομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται εγκληματική, που εξαπατούσε επιχειρηματίες.
Ο αριθμός των εξαπατηθέντων μέχρι στιγμής φτάνει στους 8, ενώ η εν λόγω ομάδα τους είχε αποσπάσει περί τα 600.000 ευρώ. Μαζί με τον προστατευόμενο αυτόν μάρτυρα έχουν συλληφθεί ακόμη δύο.
Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η φερόμενη ως εγκληματική ομάδα έλεγε στους επιχειρηματίες πως θα φτιάξουν χαρτιά για δήθεν εύκολη δανειοδότηση με χρήματα προερχόμενα απ’ το Κατάρ.
Έφτιαχναν τον φάκελο, έπαιρναν το ποσοστό που τους αναλογούσε και έπειτα εξαφανίζονταν.

Η ΝΔ εξαπέλυσε μομφές για την ποιότητα των μαρτύρων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε προκειμένου να στήσει την σκευωρία της Novartis. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και ότι η εταιρεία έχει ήδη υψηλό πρόστιμο.

Απειλούσε να πέσει από μία ταράτσα

Πρωτοχρονιά του 2017 και το γιορτινό κλίμα στους δρόμους της Αθήνας «παγώνει» από τις σειρήνες των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας και των γερανοφόρων της Πυροσβεστικής.
Προορισμός τους γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου ένας άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό από την ταράτσα του κτιρίου.
Ο ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας ανεβαίνει στο roof garden του ξενοδοχείου, όπου συναντά έναν άνδρα, που βρίσκεται σε κατάσταση μέθης.
Όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί, πρόκειται για τον προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών με το πρόσχημα της διευκόλυνσης στη χορήγηση δανείων.