Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
xatzidakis
Πολιτική

Χατζηδάκης: «Κάποιοι Κλουζώ αποφάσισαν να εξαντλήσουν τη φαντασία εις βάρος μου» είπε για τη φημολογία παρακολούθησής του

Αναλυτικά η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

Στη Βουλή μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή το ζήτημα της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.

Ειδικότερα ανέφερε: «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα κατετίθετο πρόταση δυσπιστίας με επίκεντρο και δική μου παρακολούθηση. Σίγουρα είναι μια δυσώδης υπόθεση. Ορισμένοι πράκτορες 000 ή κάποιοι Κλουζώ αποφάσισαν να επιδείξουν αστυνομικό δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία εις βάρος μου. Ποτέ δεν κατηγορήθηκα για την ηθική υπόσταση και την ακεραιότητά μου.

Για λόγους που δεν εξυπηρετούν την κυβέρνηση οι Κλουζώ διέρρευσαν το υλικό. Ούτε ένας Έλληνας δεν έχει ενοχληθεί περισσότερο από εμένα. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Δεν είναι καθολου ευχάριστο να παρακολουθείται κάθε φράση και να βρίσκεσαι στο στόχαστρο τέτοιων άθλιων υποθέσεων. Να διαλευκανθεί η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν, να βρεθούν οι υπεύθυνοι των απαράδεκτων μεθοδεύσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και να τη ζημιώσει. Ο πρωθυπουργός αντέδρασε αμέσως με καίριες απομακρύνσεις. Επέδειξε σεβασμό για τους θεσμούς. Όσον αφορά στην περίπτωσή μου, έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή με τον πρωθυπουργό. Απολύτως πεπεισμένος ότι δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτή την υπόθεση. Αυτή τη δύσοσμη υπόθεση άλλωστε χρησιμοποιούν κάποιοι εις βάρος του.

Τοξική και εμπαθής αντιπολίτευση που ζημιώνει τη χώρα».


Αναλυτικά η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη


«Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν, για να μη μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων.


Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. Δεν το κρύβει άλλωστε. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτόν τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του», πρόσθεσε.

«Έχετε ακούσει για τα δύο ειδικά δικαστήρια που αυτή την ώρα έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη. Έχετε ακούσει για τον "Μάξιμο Σαράφη". Έχετε ακούσει για υποκλοπές που βεβαιωμένα σε κάποιες περιπτώσεις γίνονταν εις βάρος των δικών σας υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ. Τα προσυπογράφω, αλλά δεν θέλω να οξύνω περισσότερο το κλίμα. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από την αντιπολίτευση να ελέγξει αυστηρά την κυβέρνηση. Ωστόσο, η τοξική και εμπαθής αντιπολίτευση που ασκεί μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες, ζημιώνει τη χώρα και τις προοπτικές της», τόνισε. «Μιλά για πολιτική αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ που η αναξιοπιστία του έχει γίνει διεθνές ανέκδοτο; Που πριν από μερικούς μήνες έκανε αντιπολιτευτική σημαία την υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Έβρο και δεν τολμά να ζητήσει συγγνώμη; Που κατηγορείται για σακούλες με μαύρα χρήματα; Μαθήματα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά δεν δέχομαι», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «πράκτορες 000» ή κάποιους «Κλουζώ» που αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε βάρος του και στη συνέχεια «άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν» και υπογράμμισε:

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα βεβαίως, διότι η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διαυγής. Όλα αυτά αποδεικνύονται άλλωστε και απ' όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει. Τόσα χρόνια στην πολιτική μπορεί να έχω κατηγορηθεί για την ιδεολογική μου κατεύθυνση και τις πολιτικές μου επιλογές, αλλά ποτέ, ούτε από τον πιο φανατικό αντίπαλο, για την ηθική μου υπόσταση και την ακεραιότητά μου. Ωστόσο, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και κάθε επικοινωνία σου και ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο τέτοιων άθλιων μεθοδεύσεων. 

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είμαστε μια κυβέρνηση αλάθητων. Κλασική περίπτωση είναι το θέμα που συζητάμε. Το ισοζύγιο όμως είναι παραπάνω από θετικό. Αυτή η κυβέρνηση πήγε τη χώρα μπροστά και είναι η μόνη που μπορεί να της εξασφαλίσει μια σταθερή πορεία και μια σύγχρονη προοπτική. Πολύ περισσότερο που απέναντί μας έχουμε ένα κόμμα που επιδιώκει αμετανόητο να επανέλθει στην εξουσία. Να επανέλθει μέσα από μια ακραία, εμπαθή αντιπολίτευση και μια βλαπτική για τη χώρα τοξικότητα. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα απορρίψουμε την πρόταση δυσπιστίας. Θα προχωρήσουμε μπροστά με σοβαρότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης. Με επίγνωση ασφαλώς των όποιων λαθών μας. Αλλά και συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες. Υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.