«Η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση, χωρίς βέβαια να υπολογίζεται αυτήν την ώρα το κόστος αποσταθεροποίησης της χώρας. Κάποιοι εδώ παίζουν τα ρέστα τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δίνοντας έτσι το «στίγμα» του λόγου υποβολής προτάσεως μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατά της κυβερνήσεως.

Ο ΥΕΘΑ, μιλώντας χθες αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συνέχιση της συζητήσεως επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβερνήσεως, που υπέβαλαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και 87 βουλευτές του κόμματος, σημείωσε ακόμα ότι «η σύγκριση κυβερνητικών πεπραγμένων και έργου δεν ωφελεί την αξιωματική αντιπολίτευση τώρα στον αμιγώς προεκλογικό χρόνο. Πρέπει η αντιπαράθεση να πάει αλλού. Πρέπει να πάει στη λάσπη, στην απόλυτη δηλητηρίαση του δημόσιου βίου και της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Για το θέμα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος των δημοσιευμάτων αυτών ήταν να παραιτηθεί είτε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είτε ο θιγμένος, υποτίθεται, υπουργός, προσθέτοντας τα εξής:

«…Ο στόχος ήταν να εξωθηθεί κάποιος σε παραίτηση. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ή ο θιγμένος, υποτίθεται, υπουργός, επειδή κάποιος κάποτε έγραψε ότι κάποιος είπε κάποτε κάτι υποτιμητικό-απαξιωτικό γι’ αυτόν. Στόχος όμως κατέστησαν τελικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Και σας ρωτώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχετε την εντύπωση κάποιος / κάποιοι από εσάς ότι ύστερα από τρία χρόνια δουλειάς και συνεργασίας, ύστερα από τρία χρόνια που περάσαμε από τη φωτιά κυριολεκτικά, δεν γνωρίζει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ποιος είναι ο υπουργός και ο υπουργός ποιος είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ; Ότι η οποιαδήποτε σχέση μας καθορίζεται από κάτι που έγραψε κάποιος κάποτε ότι είπε κάποιος άλλος κι αυτό είναι όλο; Δεν το γνωρίζετε; Αυτή την εντύπωση έχετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι εδώ ο καθένας μας καλείται να λειτουργήσει στο ύψος του θεσμικού του ρόλου; Κι οι δύο από κοινού μαζί, μαζί με τη λοιπή ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική, για το κοινό καθήκον, που δεν είναι άλλο από την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και άρα μια πιο ισχυρή Ελλάδα. Τα βάλαμε λοιπόν κάτω, εξηγηθήκαμε, συμφωνήσαμε και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο έργο μας».

«Όσο δηλώνω όλο τον καιρό ότι στηρίζω τη στρατιωτική ηγεσία, άλλο τόσο και η στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ότι στηρίζει εμένα στο έργο μου και μαζί προχωράμε. Και αμφότεροι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, γιατί την εμπιστοσύνη αυτή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μας την απένειμε κάποιος χαριστικά, την κερδίσαμε. Την κερδίσαμε τρία χρόνια μέσα από τη φωτιά κυριολεκτικά, αντιμετωπίζοντας κρίσεις πρωτοφανείς, στον Έβρο, στο Αιγαίο», συνέχισε.

«Εκπονώντας έργο, έργο πρωτοφανές σε πρωτοφανή ταχύτητα και πρωτοφανή αποτελεσματικότητα. Και κάτω από τον εξονυχιστικό έλεγχο βέβαια (έτσι επιβάλλεται) της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ξεκοκαλίσατε όλες τις συμβάσεις και καλά κάνατε. Δεν βρήκατε τίποτα. Κι έρχεστε τώρα να ελπίζετε ή ελπίζατε μάλλον ότι πού θα πάει, κάποιος θα παραιτηθεί ύστερα απ' όλα αυτά. Δεν συνέβη όμως αυτό γιατί υπάρχει και η μεγάλη εικόνα, υπάρχει το μεγάλο καθήκον, η μεγάλη αποστολή: η χώρα να κρατηθεί όρθια. Και σ’ αυτό το καθήκον, σας παρακαλώ, αφήστε έξω από την πολιτική αντιπαράθεση τις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε ακόμη.