Από τη Βουλή και τους 156 βουλευτές της ΝΔ επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να μεταφέρει το ζήτημα των παρακολουθήσεων και την ψήφο δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης στους ψηφοφόρους, ζητώντας άμεση προσφυγή στις κάλπες και εντός Φεβρουαρίου.

«Ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα και όχι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ στο ερώτημα: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

suriza__5_
suriza__1_

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκτροπή των παρακολουθήσεων ανακοίνωσε και την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι τις εκλογές.

«Όσο λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να προσφύγει στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που είναι κυβέρνηση εκτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Mega.

«Εκτός κάθε ορίου ο κατήφορος του Τσίπρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε με τη σειρά του:

«Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει».

suriza__3_
suriza__4_

Για την επόμενη πενταετία η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου θα βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας ανέφερε για τις παρακολουθήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, στηρίζοντας πλήρως την εκπρόσωπο του κόμματος για τα περί εκβιασμού και υπενθυμίζοντας τις αρχικές δηλώσεις Ανδρουλάκη περί απόπειρας ομηρίας του ίδιου και του κόμματος του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιάσου. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα. Δεν αφορά μόνο τον κ. Ανδρουλάκη αυτό. Αφορά όλους όσοι παρακολουθήθηκαν».

Πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις

«Οι γκεμπελικές πρακτικές «λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει» είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια προοδευτική κυβέρνηση των νικητών χαρακτηρίζοντας μάλιστα επαμφοτερίζουσα τη στάση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη που πότε ζητά σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και πότε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με το πρώτο κόμμα.

suriza__2_

«Σε μας αυτά όμως δεν περνάνε. Πολύ κακό δρόμο έχει διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει ενόψει εκλογών», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θέλετε να πάτε με τη ΝΔ, κύριοι συνάδελφοι. Πείτε το ευθέως και πηγαίνετε», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το ΚΚΕ δήλωσε: «Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών».

Με αιχμές για τη στάση της ΝΔ, βουλευτές της οποίας αρνούνται τους ρητούς ρατσιστικούς, ναζιστικούς και εθνικιστικούς περιορισμούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του θα συμμετάσχει μόνο στη συζήτηση για την εκλογική απαγόρευση των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.