Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απέχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι τις εκλογές αλλά και για το έργο της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε: «Η σχέση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς, η αληθινή σχέση με τη λειτουργία της δημοκρατίας είναι γνωστή πλέον πολλά χρόνια, την είδαμε το 2015 με το δημοψήφισμα, για το πώς προκάλεσε εκλογές το 2015 με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, την είδαμε στην πάνω και την κάτω πλατεία, την έχουμε δει. Αυτό το οποίο φαίνεται με αυτήν την απόφαση για ακόμα μια φορά, ακόμα πιο ξεκάθαρα, είναι η υποκρισία».

«Ο κ. Τσίπρας λέει κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, ότι δηλαδή θα απέχουν από τη Βουλή πλην μιας ψηφοφορίας, όμως δεν μας λέει τι θα γίνουν οι τουλάχιστον κάποιων μηνών βουλευτικές αποζημιώσεις των 88 βουλευτών του, τι θα γίνει με τους αστυνομικούς που αυτοί οι βουλευτές απασχολούν, με τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τα οποία όλα πληρώνουμε οι Έλληνες πολίτες, τι θα γίνει με τους μετακλητούς ή αποσπασμένους από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που απασχολούν -όπως όλοι οι βουλευτές- για τη λειτουργία των γραφείων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κρατάνε δηλαδή όλα αυτά μέχρι τις εκλογές για να κάνουν προεκλογικό αγώνα, για να πηγαίνουν στα χωριά, στις πόλεις, στις πλατείες, τα κρατάνε όλα αυτά, αλλά για να το παίξουν "Ρομπέν των δασών", αριστεροί επαναστάτες. Με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών απέχουν για κάποιους μήνες από τη Βουλή, ενώ βρίσκονται εκεί ως αποτέλεσμα εντολής ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελλήνων πολιτών», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Οι άνθρωποι αυτοί που τους ψήφισαν, όπως γίνεται στις Δημοκρατίες, τους ψήφισαν για να είναι εκεί και να τους εκπροσωπούν και να ψηφίζουν ό,τι πιστεύουν εκείνοι. Αυτό δεν είναι προσβλητικό προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προς τη λειτουργία του πολιτεύματος, προς όλα όσα έχουμε πει. Είναι και προσβλητικό προς τους ανθρώπους οι οποίοι σηκώθηκαν από τον καναπέ τους το 2019 και ύστερα απ' όλα αυτά τα δεινά που υπέστημεν όλοι οι Έλληνες πολίτες και τους ψήφισαν. Επέλεξαν αυτούς τους βουλευτές έναντι κάποιων άλλων. Αυτό δεν έχει προηγούμενο», συμπλήρωσε σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Για το κυβερνητικό έργο της τελευταίας τετραετίας, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Ακόμα και στα δύσκολα θέματα, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές, αναδείχθηκαν ουσιαστικές διαφορές στην αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση. Όπως είναι η ικανότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αναγνωρίζουν ακόμα και τυχόν λάθη και αστοχίες και να τα διορθώνουν - πάρτε για παράδειγμα τη σύγκριση των δύο τελευταίων καλοκαιριών και την αντιμετώπιση των καταταστροφών και των φυσικών φαινομένων. Η Ελλάδα του 2023 έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την Ελλάδα του 2019. Η οικονομία της είναι πρώτη στον ρυθμό μείωσης του χρέους και παρ' όλα αυτά έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα στους πολίτες. Επί δεκαετίες, αυξάνονταν φόροι, αλλά αυτή η κυβέρνηση τους έχει μειώσει».

Όσον αφορά τα επιδόματα,
 ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε επιδόματα σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη, αντιμετωπίζοντας πολλές έκτακτες συνθήκες. Παρέμεινε συνεπής σε όσα είχε πει προεκλογικά και δεν μπήκε σε μια διαδικασία προεκλογικών παροχών, όπως είχε κάνει το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας».

Παράλληλα, επισήμανε πως «η ελληνική οικονομία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2019 έχει αλλάξει, γεγονός που παραδέχονται ακόμη και εκείνοι που δεν μας στηρίζουν. Και αυτό το αποδεικνύουν όλοι οι δείκτες και οι αριθμοί. Δεν είναι μόνο ο κατώτατος μισθός, είναι η αύξηση του μέσου μισθού, είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά πάνω από 250.000, είναι οι επενδύσεις. Όλα αυτά δεν προήλθαν από το πουθενά, αυτό έγινε γιατί υπήρχε και υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ένα ψηφιακό κράτος που εξελίσσεται διαρκώς και από εκεί που μας κορόιδευαν ότι θα πάμε στο διάστημα, έχουμε ξεπεράσει τις 1,2 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές ετησίως. Υπήρχε ποτέ περίπτωση μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Pfizer ή TeamViewer να επενδύσουν στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα;».

Καταλήγοντας, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «πλέον υπάρχει ένας πρωθυπουργός που καθιστά τη χώρα πρωταγωνίστρια εκτός των συνόρων, καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πλαφόν στο φυσικό αέριο. Ποιος, άραγε, θα περίμενε ότι θα περνούσαμε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία και δεν θα χάναμε ούτε μία θέση εργασίας ή ότι το ελληνικό σύστημα εμβολιασμού θα το αντέγραφαν μεγάλες χώρες; Ή και ακόμη πιο πρόσφατα, το καλάθι του νοικοκυριού που λοιδορήθηκε έχει διατηρήσει σταθερές τις τιμές για 13 εβδομάδες και κορυφαία κράτη με πιο ισχυρές οικονομίες από τη δική μας ετοιμάζονται να το αντιγράψουν. Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα προσπερνάμε».