Βιντεοσκοπημένη απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Μαραθώνα έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μίτος ξετυλίχθηκε ύστερα από την αποχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «περιφρόνηση της Δημοκρατίας» και να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να «αφήσει τα ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια και να έρθει να συγκριθούμε». 

Από αυτό πιάστηκε η Πόπη Τσαπανίδου, που τόνισε ότι  «αν θέλει συγκρίσεις και διάλογο μπορεί να τον έχει. Αύριο κιόλας! Ας έρθει σε μια τηλεμαχία». Επιπλέον, σχολίασε σκωπτικά πως «επτά χρόνια τώρα, το αποφεύγει».



Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης που περιφρονεί τη Δημοκρατία, που άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα και τους αρχηγούς της Άμυνας χωρίς να εξηγήσει το γιατί, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας!»

Σε ό,τι αφορά τη λογική της αποχής, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νομιμοποίηση της «εκτροπής» από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συνέχισε, δε: «Όσο για τα προβλήματα των πολιτών, το θυμήθηκε πολύ αργά». Προσέθεσε πως «ενάμισι χρόνο τώρα κάνει πλάτες στα καρτέλ, πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια».

«Πολύ σύντομα οι πολίτες θα του δώσουν την απάντησή τους», κατέληξε στη δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου.