Ανεβάζει τους τόνους ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα από την Πάτρα εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ στο στόχαστρό του για άλλη μια φορά μπήκε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Ειδικότερα, συνεχίζοντας τον κύκλο των ομιλιών του ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα, από όπου απεύθυνε ομιλία με φόντο τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το προεκλογικό δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας, με τον πρόεδρο του κόμματος να γυρνά ολόκληρη την Ελλάδα για να κάνει γνωστές τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Η Δεξιά του 2023 έχει δυστυχώς επιστρέψει στη Δεξιά του 1989», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ενώ στα περί τοξικότητας στην πολιτική συζήτηση απάντησε:

 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ένα «συμβόλαιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας που υπογράφει από την Πάτρα με τον λαό εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ εξαπέλυσε και νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι δε θεωρεί πως είναι ηθικά αδιανόητο, αλλά πολιτικά αδιανόητο, να αφήνεται να εννοηθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης από την πρώτη Κυριακή των εκλογών θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

  «Ήρθε η ώρα του λαού. Η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση των ανισοτήτων, των υποκλοπών και των εκβιασμών, η κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής ήρθε η ώρα να κριθεί από τον ελληνικό λαό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των πολιτών της Πάτρας.

 «Όποιος ξέχασε, θυμήθηκε και έμαθε, έμαθαν οι νεότεροι τί σημαίνει η δεξιά του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά αντιδρώντας στο άκουσμα του εν λόγω συνθήματος και τόνισε πως «ήρθε η ώρα να απαντήσει ο κάθε πολίτης, ό,τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, στο δίλημμα που επιτακτικά βάζει η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα: Δημοκρατία, ή Νέα Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, ή Μητσοτάκης».


 «Η απάντηση που θα δώσει ο λαός θα είναι συντριπτική. Η απάντηση θα είναι Δημοκρατία. Η απάντηση θα είναι Δικαιοσύνη. Η απάντηση θα είναι η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές, όποτε και αν αποφασίσουν να στήσουν τις κάλπες”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε πως «ο εφιάλτης που ζούμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια θα φτάσει στο τέλος του» και «η δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, η Δικαιοσύνη θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο».