Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στην τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη ως έχει.

Υποστηρίζοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στο να κατέλθει και με τη βούλα του δικαστηρίου το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές, ο κ. Βορίδης επισήμανε πως το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής πάλης στους φασίστες και τους ναζιστές δεν αφορά στη σημερινή συζήτηση. «Εδώ συζητάμε για εγκληματίες και κατάδικους», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγω για υποκριτική κριτική από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ρατσιστικό ή φασιστικό κίνητρο στα εγκλήματα, τότε είναι που ανοίγει η διάταξη και γίνεται ευρεία: «Αντί να έρθετε να κάνουμε πιο περιοριστική τη διάταξη, εσείς έρχεστε και προτείνετε τη διεύρυνσή της. Μήπως θέλετε να κατέβει η Χρυσή Αυγή και δεν μας το λέτε; Για να το λήξουμε», είπε ο κ. Βορίδης εν μέσω αντιδράσεων που ακούγονταν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω. Το λέω πολύ καλοπροαίρετα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέτοιας μορφής έωλη νομική επιχειρηματολογία γίνεται λόγω άγνοιας. Επομένως κάποιο άλλο είναι το κίνητρο. Άλλος με την τοποθέτησή του κλείνει το μάτι στο συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο. Είναι αντι-συστημικοί, είναι στις λαϊκές γειτονιές. Αυτά μας είπατε».

Ο Μ. Βορίδης, κατά την τοποθέτησή του, προανήγγειλε ουσιαστικές αλλαγές επί της τροπολογίας Κασιδιάρη, λέγοντας ότι θα υιοθετηθούν οι ενστάσεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι με το εξώδικο που έστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής παραδέχθηκε ότι αυτός είναι ο πραγματικός πρόεδρος του κόμματος. «Οι εγκληματίες δεν μπορεί να παριστάνουν τους αρχηγούς. Αυτό θα αντιμετωπίσουμε», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.