Με την εισαγγελέα της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, από το μεσημέρι να αγορεύει επί της ενοχής ή μη του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα, συνεχίζεται το Ειδικό Δικαστήριο για το ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Κατά την εισαγγελέα,  Όλγα Σμυρλή, δεν προέκυψε από μάρτυρες η άλλο αποδεικτικό μέσο οποιαδήποτε παρέμβαση του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 ενώ τόνισε, ότι το γεγονός ότι τελικά η εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα χρήματα και να πάρει τελικά την τηλεοπτική άδεια, είναι απόδειξη, που κατά την άποψη της «καταρρίπτει το κατηγορητήριο».

Η κυρία Σμυρλή κατά τη διάρκεια της αγόρευση της, η οποία συνεχίζεται, τόνισε πως ο Νίκος Παππάς δεν όφειλε να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. «Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει» είπε η κυρία Σμυρλή, προσθέτοντας πως : «Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας.Αλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο.

Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά» τόνισε η κυρία Σμυρλή.

Η εισαγγελέας μίλησε για αστική διαφορά μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και του ομίλου CCC και τόνισε πως ο επιχειρηματίας,  επιχειρεί να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκ.ευρώ.

Η αγόρευση της κυρίας Σμυρλή συνεχίζεται.