Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, χθες, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα τις επισκέψεις σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα, συνοδευόμενος από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, βρέθηκε στις έδρες:
- Του Στρατηγείου της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (34 Μ/Κ ΤΑΞ), στην Άσσηρο.
- Του 10 Συντάγματος Πεζικού (10 ΣΠ), στις Σέρρες.
- Του 567 Μηχανοποιημένου Τάγματος (567 Μ/Π ΤΠ), στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.
- Των Μεθοριακών Φυλακίων «ΡΟΥΠΕΛ» και «ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τους Διοικητές της 34 Μ/Κ ΤΑΞ Ταξίαρχο Χρήστο Μιχαλόπουλο, του 10 ΣΠ Συνταγματάρχη Αδάμ Σαρρή και του 567 Μ/Π ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Πέτρο Τσάκαλο, καθώς και από τους Αρχιφύλακες για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού, του Συντάγματος, του Τάγματος και των Φυλακίων αντίστοιχα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη και οπλίτες θητείας.

Επιπρόσθετα, κατά την επίσκεψη του στην έδρα του 567 Μ/Π ΤΠ, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε και από τον Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Σιδηροκάστρου, Αντισυνταγματάρχη Συμεών Λαλαγκό, για τις τρέχουσες δράσεις της Μονάδας και μίλησε με εθνοφύλακες της δύναμής της.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Μνημείο Ρούπελ, όπου μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη τιμής προς τους πεσόντες της ομώνυμης μάχης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία των Βουλευτών Σερρών κ.κ. Αναστάσιου Χατζηβασιλείου, Θεόφιλου Λεονταρίδη και Φωτεινής Αραμπατζή, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο και Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, καθώς και τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτιο Δομουχτσίδη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με τις χθεσινές επισκέψεις του σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στο νομό Σερρών, δήλωσε: «Για εμάς, την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποτελεί προτεραιότητα το να βρισκόμαστε κοντά στα στελέχη μας. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Και από τους Οθωνούς μέχρι τη Γαύδο, από το Καστελλόριζο και τη Στρογγύλη μέχρι τις Καστανιές και την Καβησό, προσπαθούμε να είμαστε κοντά στα στελέχη μας, έτσι ώστε να γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, και σαν άνθρωποι, και σαν πολιτική ηγεσία. Και να μπορούμε να λύνουμε προβλήματα. Αξία έχει να είμαστε χρήσιμοι στα στελέχη μας και να δίνουμε λύση στα θέματα της καθημερινότητάς τους».