Με δεδομένο ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, είναι αυτονόητο ότι προσεχώς θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Άμυνας.

Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 14:00 συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ως διάδοχος του κ. Χαρδαλιά στη θέση του υφυπουργού Άμυνας εμφανίζεται ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Όπως γίνεται αντιληπτό, σε μια τέτοια περίπτωση θα δρομολογηθούν έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η πορεία του Φλώρου

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ανέλαβε τον Μάρτιο του 2014 τη θέση του διευθυντή της Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΓΕΣ. Τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους έγινε διευθυντής Α' Κλάδου του ΓΕΕΘΑ και προήχθη στον βαθμό του υποστράτηγου. Το 2017 ανέλαβε καθήκοντα επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ, προήχθη σε αντιστράτηγο, έγινε υπαρχηγός και το 2020 ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδές του σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ, για έναν ακόμα χρόνο, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 16 Ιανουαρίου του 2023, υπό τον πρωθυπουργό.