Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Καστοριά και έστειλε σαφές μήνυμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση την επομένη ημέρα των εκλογών.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε να βγει μήνυμα από την πρώτη κάλπη, ζητώντας αυτοδυναμία για μια ισχυρή Ελλάδα.

Κάστρο της ΝΔ

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην «επενδυτική επανάσταση» που έρχεται στη Δυτική Μακεδονία, τονίζοντας ότι πρώτη ωφελημένη θα είναι η Καστοριά, την οποία χαρακτήρισε ως «κάστρο» της ΝΔ.
Εν συνεχεία, εκθείασε το Πανεπιστήμιο, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας που δρομολογείται, στο Φράγμα Νεστορίου, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες σας ευχαριστώ για την τόσο θερμή υποδοχή από το Κάστρο της ΝΔ. Ξεκινάω την περιοδεία από μια πόλη που τόσο αγαπώ από μια πόλη που στάθηκε στο πλευρό της παράταξης. Θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το 50% στην Καστοριά. Οι επόμενες εκλογές θα είναι κρίσιμες και θα κρίνουν αν η πολύ σημαντική δουλειά που έγινε θα συνεχιστεί ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Η κυβέρνηση όχι μόνο κράτησε όρθια την Ελλάδα αλλά την έκανε πιο ισχυρή σε όλα τα επίπεδα. Πιο ισχυρή σε όλα τα επίπεδα. Όταν περιοδεύω σε όλη την Ελλάδα μου λένε τη στήριξη που παρείχαμε στους ΜΜΕ στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, όταν προστατέψαμε τις θέσεις εργασίας».

Και συμπλήρωσε πως «Αυτή η κυβέρνηση θα στέκεται πάντα στους πολίτες και στους πιο αδύναμους. Γιατί η οικονομία μας αναπτύσσεται πιο γρήγορα. Κάναμε ήδη σημαντικές κινήσεις. Οι πιο πολλοί συνταξιούχοι είχαν αύξηση μετά από 12 χρόνια. Για την προσωπική διαφορά θα υπάρξουν εξαγγελίες και για όσους δεν είδαν αύξηση».

Αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Μακεδονίας

Για τη Δυτική Μακεδονία είπε: «Στρέψαμε το βλέμμα μας στην αναπτυξιακή προοπτική της Δ. Μακεδονίας. Θα παρουσιάσω ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων που θα αλλάξουν την μορφή της Δ. Μακεδονίας. Πρώτη ωφελημένη από την επενδυτική επανάσταση θα είναι η Καστοριά».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη Σήραγγα της Κλεισούρας, ενώ ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε το Φράγμα Νεστορίου στον 3ο μειοδότη. Αναφέρθηκε στα έργα του Φ/Α, τονίζοντας ότι γνωρίζει τις ανάγκες θέρμανσης, σημειώνοντας ότι «νοιαζόμαστε για τις περιοχές της πατρίδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης».

Μεγάλη πρόκληση η απολιγνιτοποίηση

Τόνισε πως είναι μεγάλη πρόκληση η απολιγνιτοποίηση, λέγοντας ότι «θα προσελκύσουμε μεγάλα κεφάλαια στην περιφέρεια», σημειώνοντας ότι έχει εκπονηθεί ένα δυναμικό σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, και πως υπάρχει όραμα για το μέλλον.
Ζήτησε να μην αναλωθεί η περίοδος αυτή σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, λέγοντας ότι «προσπαθήσαμε, πετύχαμε πολλά και μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».
Για το Πανεπιστήμιο Δ.Μ. σημείωσε ότι «γίνεται μια κοσμογονία» αλλά και πως γίνεται προσπάθεια να μείνουν εδώ οι φοιτητές.

Η πρώτη Κυριακή να στείλει το μήνυμα

«Θα αντιπαρατεθούμε στις εκλογές και θα δούμε ποιοι έχουν σχέδιο για το μέλλον, Δεν μπορούν να φανταστούν μια Ελλάδα ισχυρή που θα στέκεται ισχυρή στην Ευρώπη. Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλω μαζί μας. Εδώ καμία ψήφος δεν μπορεί να πάει χαμένη. Να απενεργοποιήσουμε την κάλπη της απλής αναλογικής. Η πρώτη Κυριακή να στείλει το μήνυμα».

Χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι δημιουργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, πως τα σύνορα έπαψαν να είναι «ξέφραγο αμπέλι», ότι ενισχύθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, και πως δόθηκε χείρα βοηθείας στην Τουρκία όταν χρειάστηκε, ζητώντας «να δώσουμε τον αγώνα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα. Μπορούν να αντιστραφούν, αλλά δεν θα το επιστρέψουμε Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτός είναι ο στόχος και να τον πετύχουμε με τη στήριξή σας».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, οι βουλευτές Κοζάνης της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργος Αμανατίδης, ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεράρδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Δείτε το βίντεο


Δείτε τις εικόνες

Kyriakos_Mitsotakis_-_Kastoria__1_
Kyriakos_Mitsotakis_-_Kastoria__2_
Kyriakos_Mitsotakis_-_Kastoria__3_
Kyriakos_Mitsotakis_-_Kastoria__4_

Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__1_
Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__2_
Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__3_
Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__4_
Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__5_
Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__7_
Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__8_
Kyriakos_Mitsotakis_-__Kastoria__9_