Το πρόβλημα των πλειστηριασμών αναμένεται να συζητήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Έλληνα τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΈφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Η συνάντηση αυτή προφανώς έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών πέρασαν από χίλια κύματα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επικρίνει στο παρελθόν τον Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ χθες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση για τα επιδόματα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση βαδίζει στα χνάρια του Μαυρογιαλούρου. Επισήμαναν, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει ουσιαστικά και σταθερά την κοινωνία και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. «Τα βοηθήματα του κ. Μητσοτάκη τα είχε "φάει" ήδη ο πληθωρισμός», ανέφεραν χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας τις ανακοινώσεις για αύξηση 15,4% στα τρόφιμα.

«Σήμερα με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια Μητσοτάκη βιώνουμε τη χειρότερη υπερφορολόγηση για την κοινωνική πλειοψηφία. Η χρονιά που έκλεισε έφερε 4 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα μόνο από τον ΦΠΑ», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ισπανίας τόνισε ότι «μηδένισε τον ΦΠΑ, αύξησε τέσσερις φορές τον βασικό μισθό πάνω από τον πληθωρισμό και κλείνει τώρα με 5,5% αύξηση του ΑΕΠ».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού επισήμανε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε 300 εκατ. για τη στήριξη των συνταξιούχων. Η μόνιμη παροχή της 13ης σύνταξης ωστόσο -που και η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει- κόστιζε 1 δισ. ευρώ ετησίως. Με τέσσερις προϋπολογισμούς Μητσοτάκη, επομένως, μιλάμε για 4 δισ. ευρώ περικοπές στους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση κόβει μόνιμες δαπάνες και προεκλογικά δίνει ελάχιστα. Ο Μητσοτάκης κλέβει δέκα και επιστρέφει ένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική και να μιλάει για τα δημοσιονομικά της χώρας, γιατί δεν είναι αυτός που την έχει χρεοκοπήσει δύο φορές... Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια χώρα χρεοκοπημένη και την άφησε και με το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ και με ένα ρυθμισμένο χρέος του οποίου το 80% είναι κλειδωμένο σε επιτόκιο 1% για τα επόμενα 15 χρόνια!».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κριτική της Ν.Δ. περί παροχολογίας και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έλεγαν: «Το να έχει η χώρα συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επιθεώρηση εργασίας, που τη διέλυσε η Ν.Δ., δεν είναι παροχή. Είναι ζήτημα διαφορετικού μοντέλου και μιας σοβαρής αναπτυξιακής σταθερής πορείας για την επόμενη ημέρα. Το 2012 όταν μειώθηκε 32% ο βασικός μισθός για τους κάτω των 25 ετών, και 23% συνολικά, το επιχείρημα ήταν η δήθεν μείωση της ανεργίας. Όμως έτσι είχαμε τη χειρότερη ανεργία και τη χειρότερη ύφεση που έχει βιώσει η χώρα. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 27% τον κατώτατο μισθό για τους κάτω των 25 ετών, και 11% συνολικά, και ανάπτυξη είχαμε και η κατανάλωση αυξήθηκε και τα δημόσια έσοδα ενισχύθηκαν. Γιατί ο βασικός μισθός συνολικά πέφτει στην κατανάλωση».