Φωτιές άναψε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, με αφορμή μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έθιγε τις αποτυχημένες εμφανίσεις που πραγματοποιούν στατηλεοπτικά πάνελ οι υποψήφιοι του κόμματος, όταν βρίσκονται σε αντιπαράθεση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Καρανίκα οι «δεξιοί πάνε διαβασμένοι και με στοιχεία» και οι Συριζαίοι «αδιάβαστοι». «Αν θέλουμε να κερδίσουμε, τότε θα πρέπει στις δημόσιες εμφανίσεις μας να είμαστε διαβασμένοι», ήταν το μήνυμα αφύπνισης που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις ο Ν. Καρανίκας εισπράττοντας θετικά σχόλια απ’ τους ακολούθους του. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Θα το ξαναπώ. Οι δεξιοί στα ΜΜΕ είναι διαβασμένοι και μιλάνε ειδικά αποφεύγοντας τα γενικά. Μιλάνε με στοιχεία και νούμερα στατιστικά και τα συγκρίνουν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνήθως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν απαντάνε και περιμένουν να έρθει η σειρά τους και, όταν έρχεται η σειρά τους, σπάνια αποδομούν τη συγκριτική των δεξιών και δείχνουν ότι δεν γνωρίζουν ή ότι το δίκιο το έχουν αυτοί με τα νούμερα και τα στοιχεία, δηλαδή η ΝΔ. Αυτό που μένει από τη δημόσια έκθεση είναι ότι η ΝΔ τα πήγε καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε να κερδίσουμε, τότε θα πρέπει στις δημόσιες εμφανίσεις να είμαστε διαβασμένοι. Αν τα στελέχη μας δεν έχουν τα αντίστοιχα στοιχεία, τότε ας τα ζητήσουν από το κάθε τμήμα του κόμματος που τα έχει. Δεν αρκεί η καταγγελία και οι χαρακτηρισμοί. Αυτό που μετράει είναι αυτό που μένει και αυτό που μένει είναι το επιχείρημα και η τεκμηρίωση. Εκλογές έχουμε»/

«Μας δίνουν τσιτάτα»

Με τη θέση του Νίκου Καρανίκα έσπευσε να συμφωνήσει και η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Χατζησοφιά, η οποία καταλόγισε ευθύνες στον τομέα τεκμηρίωσης της Κουμουνδούρου, η οποία τροφοδοτεί τα στελέχη με «τσιτάτα» και όχι με επιχειρήματα.

Με τον Νίκο Καρανίκα είχε τον εξής διάλογο: «Υποτίθεται παίρνουμε τεκμηρίωση κάθε βράδυ, αλλά δεν είναι με τίποτε αναλυτική, είναι μόνο θεωρητικά επιχειρήματα τύπου τσιτάτων», ανέφερε η Άννα Χατζησοφιά για να της απαντήσει ο Νίκος Καρανίκας: «Το ξέρω. Και πρέπει να διαμαρτυρηθείτε. Η τεκμηρίωση που έχουμε είναι έκθεση ιδεών Λυκείου. Γι’ αυτό είπα ότι πρέπει εσείς να τα ζητήσετε από τα τμήματα...».

Η Άννα Χατζησοφιά, σεναριογράφος και ηθοποιός, έγινε γνωστή από τη συνεργασία της με τον Χάρη Ρώμα, στο σενάριο πολλών επιτυχημένων τηλεοπτικές σειρών, όπως «Οι Μεν και οι Δεν», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Το καφέ της Χαράς». Το 2014 έγινε βουλευτής, καταλαμβάνοντας την έδρα του Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν έφυγε για την Ευρωβουλή.

Κριτική Μοίρα

Στην συζήτηση παρενέβη και ο πρώην γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ, που σήμερα έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μοίρας, ο οποίος ανέδειξε την ανοργανωσιά της Κουμουνδούρου. «Οργανωμένο κόμμα θα είχε ήδη ξεκινήσει σεμινάρια εξάσκησης των υποψηφίων βουλευτών για TV debating». Ο Ιωάννης Μοίρας ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από την Νέα Δημοκρατία, έφτασε να είναι αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, το 2012 βρέθηκε στους ΑΝΕΛ και τα τελευταία χρόνια εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 24/2