Συνεδρίαζε το απόγευμα της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου, το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν περάσει, η τελευταία θα πρέπει να αποφασίσει την Τετάρτη, το αργότερο Πέμπτη, για τη διαγραφή του Κρητικού βουλευτή

Ο Αλέξης Τσίπρας φερόταν ξεκάθαρος όταν τόνισε ότι οι διαδικασίες για τη διαγραφή του, το να καθαιρεθεί από τα κομματικά όργανα, κινήθηκαν από τον ίδιο, ήταν προσωπική απόφασή τουΟ ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να δημιουργήσει, σχολίασε για το θέμα του Παύλου Πολάκη ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασής του να παραπέμψει το βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι ήταν αμιγώς προσωπική του απόφαση, αναφέρθηκε εκτενώς στην ευθύνη του απέναντι στην υπεράσπιση των θέσεων του κόμματος, ενώ αποτίμησε ως απώλεια για το κόμμα του το γεγονός ότι η εσωκομματική κρίση με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη εξακολουθεί να απασχολεί την επικαιρότητα, 48 ώρες μετά την επίμαχη ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, αντί να απασχολούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

«Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, ενώ απέδωσε την παραπομπή του βουλευτή Χανίων στο γεγονός ότι ο τελευταίος «ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις» που δεν απηχούν, σε καμία περίπτωση, τις «συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.