Στον ΣΚΑΪ μίλησε το μεσημέρι σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα, ο ίδιος εξέφρασε ότι δεν υιοθετεί την εκτίμηση του  «όλοι φταίνε», τονίζοντας ότι «δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φταίει».

«Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης, δεν αρνηθήκαμε να την πάρουμε, αλλά τεκμηριωμένα, με στοιχεία. Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμή έγινε μετωπική σύγκρουση. Μέχρι το 2018 είχαμε μονή γραμμή και δεν είχαμε τέτοια σύγκρουση. Είχαμε άλλα ατυχήματα, αλλά όχι τέτοιο», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης, o οποίος αναφερόμενος ξανά στο επιχείρημα αυτό, είπε «μη με τρελαίνετε».

Παράλληλα και όπως ανέφερε, «κατέρρευσε το σύστημα του ΟΣΕ γιατί επικράτησε μια άλλη λογική» μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετώ το ανθρώπινο λάθος, έπρεπε να γίνει συντήρηση στο δίκτυο που έγινε».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «στον ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών όταν σου λέει κάποιος έχει θέμα ασφάλειας, σταματάς, εγώ το έκανα στο τραμ», ενώ για το δυστύχημα στο Άδενδρο ζήτησε «με όλο τον σεβασμό στους τέσσερις νεκρούς να μη γίνεται σύγκριση σε ανόμοια πράγματα». «Αυτό που ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη ως ρουσφέτι να στείλει άλλη μία επιστολή στον κ. Ντογιάκο να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις», είπε, ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εκφράζοντας «τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν και στους εργαζόμενους και σε όλο τον ελληνικό λαό που πενθεί», υπογράμμισε ότι «δεν νομίζω πως είναι οι στιγμές για να επιχειρήσει να κάνει κανείς προπαγάνδα, καθώς υπάρχει στοχευμένα στον θρήνο το "πού είναι ο Σπίρτζης;". Έχω λόγο να κρυφτώ; Όταν βλέπεις να σπαράζουν οι πατεράδες και οι μανάδες, δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις στα κανάλια με τον Άδωνι για να κάνεις καβγά. Σεβάστηκα τον πόνο, δεν μπήκα στην ιστορία αυτή».