Σε δημόσια παραδοχή της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της κοινωνίας προχώρησε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status», και σε ερώτηση που δέχτηκε για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ «που προκαλούσε σύγχυση στην κοινωνία», σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, αναφορικά με τις μηδενικές πιθανότητες συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα, ανέφερε ότι «είναι αλήθεια ότι εκ του αποτελέσματος έχει φανεί ότι δεν είχαμε πάρει χαμπάρι τι γινόταν στην κοινωνία, μπορεί να λοιδορούσαμε τα 100 και τα 150 και τα 50 ευρώ επίδομα, αλλά η κοινωνία δεν το αντιμετώπισε ως ένα άθλιο σύστημα Μητσοτάκη, τα είχε ανάγκη».

Την ίδια στιγμή, άφησε υπόνοιες για τη δήλωση Σπίρτζη -που αναφέρθηκε από τη δημοσιογράφο-, με τον πρώην βουλευτή Ανατολικής Αττικής να αναφέρει ότι «μας ξέφυγε ότι η οικονομία πήγε καλύτερα. μας ξέφυγε γιατί είχαμε κενό από το οικονομικό επιτελείο», συμπληρώνοντας ότι «είμαστε σε μία κατάσταση που κάθε στέλεχος μπορεί να λέει τη γνώμη του και ορθώς τη λέει».

Τέλος, και σε σχέση με τη στήριξη της κυβέρνησης, συμπλήρωσε στην προηγούμενη δήλωση «...η κοινωνία δεν το αντιμετώπισε ως ένα άθλιο σύστημα Μητσοτάκη, τα είχε ανάγκη» ότι η κοινωνία είχε ανάγκη τη στήριξη «πολύ περισσότερο κατά την περίοδο του εγκλεισμού, δόθηκαν πάρα πολλά λεφτά σε εταιρείες κλειστές. Αν το ψάξουμε, θα δούμε ότι πολλές εταιρείες πήραν επιδότηση μεγαλύτερη από τον χρονιάτικο τζίρο τους».