Για δέκα νοµοθετήµατα, που θα πρέπει να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή το αµέσως επόµενο διάστηµα και µέχρι τις εθνικές εκλογές, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συµβούλιο της Πέµπτης. Περίοπτη βεβαίως θέση σε αυτή τη λίστα θα έχουν οι ρυθµίσεις που αφορούν την ασφάλεια και τη γενικότερη λειτουργία του εγχώριου σιδηροδροµικού δικτύου στο επίπεδο που απαιτείται κοινοβουλευτική έγκριση, αλλά και το φορολογικό νοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών (για την τακτοποίηση των δόσεων, τα τέλη κυκλοφορίας κ.ά.).

Παράλληλα, στο τελευταίο κοινοβουλευτικό παζλ που θα κληθεί να σχηµατίσει το Μέγαρο Μαξίµου πριν από τις κάλπες θα βρεθούν ορισµένες παρεµβάσεις για τη βελτίωση των δοµών Υγείας, µε επίκεντρο µεταξύ άλλων την ίδρυση Νοµικού Προσώπου Ιδιωτικού ∆ικαίου, µε οικονοµική και διοικητική αυτοτέλεια, µε την επωνυµία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙ∆Α».

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει στα σκαριά τον νέο, αναµορφωµένο Κώδικα Μετανάστευσης σχετικά µε το νέο πλαίσιο των αδειών παραµονής στη χώρα µας, ενώ το υπουργείο ∆ικαιοσύνης φέρνει το νοµοσχέδιο για τη χωροταξική αναδιάταξη των Τακτικών ∆ιοικητικών ∆ικαστηρίων.

Παράλληλα, ήδη συζητείται το νοµοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη σχολική βία, όπως και το αντίστοιχο του υπουργείου Ενέργειας για τη σύσταση της νέας ρυθµιστικής Αρχής υδάτων και λυµάτων.

Ως είθισται, τέλος, σε κάθε προεκλογική περίοδο θα κατατεθεί και ένα νοµοσχέδιο-σκούπα για την τακτοποίηση των τελευταίων εκκρεµοτήτων κάθε χαρτοφυλακίου, υπό τον συντονισµό πιθανότατα του υπουργείου Εσωτερικών.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/3/23