Αντιπερισπασμό επιχειρούν τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα, αναφορικά με την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή αλλά και τις ευθύνες του προκάτοχού του στο υπουργείο, Χρήστου Σπίρτζη.

Χαρακτηριστικά, τα σημερινά εξώφυλλα της «Αυγής» και της «Δημοκρατίας», ακολουθώντας την ίδια γραμμή και χρησιμοποιώντας μάλιστα τους ίδιους τίτλους,  δεν άλλαξαν ούτε γράμμα, χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Κρύβουν τον Καραμανλή». Θυμίζουμε πως ο Χρήστος Σπίρτζης, αρμόδιος υπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «εξαφάνισή» του, εμφανίστηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» και τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η τότε κυβέρνηση δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη.





Την ίδια στιγμή, με δεδομένη την απόφαση του Ισίδωρου Ντογιάκου να διερευνηθούν διαχρονικά τα αίτια και οι ανεπάρκειες του σιδηροδρομικού δικτύου που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε επίθεση προς την κυβέρνηση για την απόφαση ο πρώην υπουργός να κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές, κατηγορώντας τον τόσο γι' αυτό το ζήτημα όσο και για το ότι δεν έχει δώσει εξηγήσεις. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να προσέλθει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και να τοποθετηθεί με συγκεκριμένα στοιχεία για τα πεπραγμένα της θητείας του στο υπουργείο Υποδομών, διαλευκαίνοντας πλήρως το τοπίο γύρω από το συμβάν. Σε αυτό το σημείο, παρατηρείται η διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχό του, καθώς η ανάληψη ευθύνης και η προσπάθεια να αποδοθούν -ουσιαστικά- τα αίτια του δυστυχήματος αποτέλεσαν μία βαθιά πολιτική πράξη, τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν έναν υπαίτιο που «σίγουρα» δεν αφορά κανέναν και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διακυβέρνησή του...