Μήνυμα ή αναγκαιότητα; Στο ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ενημερώθηκαν ότι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Δευτέρα δεν θα βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης καθώς πολλοί θεωρούσαν την συμμετοχή του σημαντική γιατί θα έβλεπαν τις προθέσεις του απέναντι στο κόμμα του.

Τελικά η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη άλλαξε την σύνθεση της ομάδας και έβαλε στελέχη τα οποία είναι σχετικά με το αντικείμενο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Δηλαδή στην επιτροπή θα είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νίκος Βρούτσης, ο Νίκος Παππάς, ο Χρηστος Γιαννούλης, και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η συμμετοχή του τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση δημιούργησε αίσθηση αν και επισήμως λέγεται ότι ήταν αναμενόμενη.

Η υπόθεση Πολάκη πάντως αναμένεται να απασχολήσει την Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρα εμφανίζεται αποφασισμένος να παραμείνει στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας να μην μετέχει ο βουλευτής Χανίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ωστόσο ότι υπογείως υπάρχουν διεργασίες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση μέσα από μία συγγνώμη.

Όσοι θεωρούν μάλιστα ότι ο Παύλος Πολάκης την συγκεκριμένη στιγμή είναι “αναγκαίο κακό” και γι αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την τοποθέτηση του σε άλλη εκλογική περιφέρεια και όχι στα Χανιά .

Ο ίδιος ρωτήθηκε;