Με υψηλούς τόνους, με παραληρήματα και με τα μεταμεσονύχτια tweet, επέστρεψε δριμύτερος ο Παύλος Πολάκης στα… καθήκοντά του. Παρά το συγχωροχάρτι που πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του στα ψηφοδέλτια, ο Παύλος Πολάκης δεν απέφυγε τον πειρασμό να συντηρήσει τα μέτωπα που έχει ανοίξει με πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η επιστροφή του ονόματος του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης, με την κυβέρνηση να μιλά για κανονικοποίηση του «πολακισμού» με την σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.

 «Ο ‘πολακισμός’ κανονικοποιήθηκε. Έγινε με κάθε επισημότητα αποδεκτός ως πολιτική ιδεολογία και πράξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν την έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία που επιθυμεί, που επιδιώκει να σεβόμαστε τη δημοκρατία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης οικονόμου.

 Πάντως, μετά τη δήλωση μετάνοιας, ο αψύς Σφακιανός δεν κατάφερε να συγκρατηθεί, ανοίγοντας νέο κύκλο διαδικτυακών μετώπων, αρχικά με τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

 «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ρητά διατυπωμένη σε βάθος χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Σέβεται τη δουλειά των δημοσιογράφων», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου το κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

 Ως ομολογία αποτυχίας του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στον λεγόμενο κεντρώο χώρο βλέπει ο Μάκης Βορίδης το come back του Παύλου Πολάκη.

 «Η μεγάλη κωλοτούμπα την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας από τη θέση του κ. Πολάκη, είναι και μια έμμεση ομολογία ήττας. ‘Δεν μπορώ να διεμβολίσω αποτελεσματικά αυτόν τον χώρο’».

 «Καταλαβαίνω τις εύλογες απορίες οι οποίες υπάρχουν για το αν θα σταματήσει αυτό. Ο καθένας μας κρίνεται από τη συμπεριφορά του», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

 Παρά τον προβληματισμό που επικρατεί, η Κουμουνδούρου επιμένει ότι ο Παύλος Πολάκης έχει ζητήσει συγγνώμη για το λάθος του.

Κόντρα για το προσφυγικό

Πολιτική κόρνα πυροδότησαν όμως και οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή και νυν υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, που συναντήθηκε με μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ηλεία.

 «Η ΝΔ θέλει να σας διώξει και να φέρει με αεροπλάνα εργάτες γης και μετά να γυρίζουν στην πατρίδα τους. Έκανε πειράματα και έτσι δεν υπάρχουν εργάτες γης. Εμείς όλα αυτά θα τα αλλάξουμε».

 «Εμείς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε η χώρα να γίνει ξανά ξέφραγο αμπέλι σ’ ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 Ο Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων που αγωνιούν.