«Θεωρώ ότι ο Κ. Καραμανλής πρέπει να είναι υποψήφιος στις Σέρρες και να κριθεί από τον λαό αν θα είναι και πάλι στη Βουλή». Αυτό δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Έκανε μια σπάνια κίνηση να παραιτηθεί και πρέπει να κριθεί από τον λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Όσοι λένε να μην είναι υποψήφιος είναι αυτοί που αύριο θα λένε ότι δεν υπάρχει Καραμανλής στα ψηφοδέλτια».

Επιπλέον, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε: «Χθες, μετά την Επιτροπή, όλοι οι συνάδελφοι ήμασταν μια μεγάλη αγκαλιά για τον Κώστα Καραμανλή».

Όσον αφορά το νερό, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «παραμένει δημόσιο αγαθό, δεν ιδιωτικοποιείται».

«Όταν υπάρχουν δημόσια μονοπώλια, χρειάζεται ρύθμιση της τιμολογιακής πολιτικής», ανέφερε.

Τέλος, αναφορικά με όσα δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει χρόνος να ανατάξουμε δυνάμεις».


Αναλυτικά όσα δήλωσε

Ερωτηθείς αν υπάρχουν υπουργοί που κάνουν «λευκή απεργία», απάντησε: «Στις μεγάλες πολιτικές μάχες δεν υπάρχουν στρατιώτες που θυσιάζονται στα πεδία και στρατηγοί που βρίσκονται στα μετόπισθεν. Προσωπικά επιλέγω το πεδίο της μάχης όχι την ασφάλεια των μετόπισθεν».

Ερωτηθείς αν βρίσκονται κάποιοι στα μετόπισθεν, είπε: «Το «εδοξάσθη κρυπτόμενος» στην πολιτική δεν παίζει όποιος φοβάται τα δύσκολα να καθίσει στο σπίτι του. Η πολιτική είναι δύσκολο σπορ. Ο καθένας αναμετράται με την κομματική του συνείδηση».

ΔΗΜ: Είστε ενοχλημένος από συναδέλφους σας βουλευτές και υπουργούς που έχουν κρυφτεί;

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το τι είμαι εγώ προσωπικά ελάχιστη σημασία έχει από εκεί και πέρα αν κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία τους εγώ περισσεύω.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο κ. Καραμανλής, σημείωσε: «Θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις Σέρρες από τη στιγμή που το επιθυμεί, να κριθεί από το λαό. Έκανε μια σπάνια για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα κίνηση να παραιτηθεί από υπουργός, δεν είναι το σύνηθες, από εκεί και πέρα το δικαίωμα να τον κρίνει ο ελληνικός λαός. Είχα πει ότι είναι δύσκολο η ΝΔ από το ’74 για πρώτη φορά να είναι χωρίς Καραμανλή, για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς πολιτική και την πολιτική γεωγραφία της παράταξής μας η οικογένεια Καραμανλή δεν είναι μια οικογένεια είναι ένα ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα, επομένως θεωρώ ότι αυτό το ρεύμα θα πρέπει να συνεχίζει να εκφράζεται στη ΝΔ».

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα αυτοί οι οποίοι σήμερα φωνάζουν να μην είναι ο Κώστας Καραμανλής υποψήφιος στις Σέρρες είναι αυτοί που αύριο σε πρωτοσέλιδα, όταν θα έχουν «ξεχαστεί» τα Τέμπη θα λένε ότι δεν υπάρχει Καραμανλής στα ψηφοδέλτια. Μη τους το προσφέρουμε στο πιάτο.

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα πρέπει να πάμε σε μια λογική αρένας και να μην αφήσουμε έναν πολιτικό να κριθεί από το λαό.

Ερωτηθείς για τα στελέχη της ΝΔ που ανοίγουν το θέμα της υποψηφιότητας Καραμανλή, είπε: «Διαφωνώ με αυτά τα στελέχη αλλά νομίζω ότι είναι περισσότερα τα στελέχη αυτά τα οποία λένε ότι θα πρέπει ο Κ. Καραμανλής να έχει το δικαίωμα να κριθεί από το λαό. Χθες μετά την επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαμε είχαμε μια μεγάλη αγκαλιά για τον Κ. Καραμανλή, ήμασταν δίπλα. Υπήρξαν 3-4 συνάδελφοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν, τους σέβομαι απόλυτα αλλά διαφωνώ».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση του νερού, ανέφερε: «Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό δεν ιδιωτικοποιείται, όταν υπάρχουν δημόσια όμως μονοπώλια χρειάζεται ρύθμιση της τιμολογιακής πολιτικής. Μέχρι εκεί όχι ότι θα πούμε το νερό νεράκι. Νομίζω ότι θα πρέπει και η πολιτική αντιπαράθεση να μην στερείται σοβαρότητας, δεν πρέπει σε όλα να επικρατεί ένα λαϊκισμός και μια γενική εικόνα».

Ερωτηθείς αν τον ανησυχούν τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ, είπε: «Δεν μπορεί κανένας να πει ότι είναι μια ευχάριστη συνθήκη. Η άποψή μου είναι ότι υπάρχει χρόνος να κάνουμε ένα πολιτικό ριμπάουντ και να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η αυτοδυναμία είναι ακόμα μαχητή».