Με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τοποθετήθηκε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ηθοποιός και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα Αθηνών Σταύρος Νικολαΐδης.

«Είπα να πιάσω όλους τους τομείς του ''εγκλήματος''», είπε σχετικά με την υποψηφιότητά του ο γνωστός ηθοποιός. 

Ερωτηθείς αν τον έχει επηρεάσει το δυστύχημα των Τεμπών στην απόφασή του για την υποψηφιότητά του, ο Σταύρος Νικολαΐδης τόνισε: «Με επηρέασε πάρα πολύ, σε σημείο που είχα σκεφτεί μήπως τα παρατήσω, όχι επειδή ρίχνω τα βάρη στην παρούσα κυβέρνηση, αλλά δεν ήξερα πώς θα κοιτάξω στα μάτια τον άλλον να ζητήσω την ψήφο του, σε οποιοδήποτε κόμμα και αν ανήκα. Οι άνθρωποι που ήταν γύρω μου μού είπαν ότι εσύ δεν είχες ποτέ καμία ανάμειξη σε όλο αυτό, ίσα-ίσα ξέρουμε ότι είσαι ένας άνθρωπος εντελώς αντίθετος σε αυτές τις πρακτικές και δεύτερον, ακριβώς επειδή έχεις αυτές τις ευαισθησίες και επειδή ξέρουμε ότι πολεμάς με νύχια και με δόντια όταν βάζεις κάτι στο μυαλό σου και θέλεις να το πετύχεις, γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσεις».

Ερωτηθείς ποια θα είναι η απάντησή του στην κριτική για τις ελλείψεις και τις παθογένειες του κράτους, απάντησε: «Η άποψή μου είναι ότι αυτό είναι το κράτος που έχουμε χτίσει όλοι εμείς και είμαστε συνυπεύθυνοι σε όλο αυτό. Οποιοσδήποτε από εμάς έχει ζητήσει χάρη σε κάποιον βουλευτή, έχει ζητήσει να βάλει τον γιο μας, τον πατέρα μας, τον αδερφό μας σε μια θέση που ενδεχομένως δεν ήταν ικανός γι' αυτή τη θέση, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Το πελατειακό κράτος περισσότερο το έχουμε χτίσει εμείς παρά οι ίδιοι οι πολιτικοί. Εμείς οι πολίτες, οι οποίοι ακολουθούμε τον βουλευτή που μας κάνει χάρες σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκει, δεν μας ενδιαφέρει, αρκεί να πάμε από πίσω του. Πώς ένα κόμμα έφτασε από το 4% στο 34% ακολουθώντας αυτούς τους βουλευτές».

Ερωτηθείς αν ικανοποιούνται οι καλλιτέχνες από τη λύση που δόθηκε από το κράτος, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε: «Εμένα προσωπικά και πολλούς άλλους καλλιτέχνες που δεν βγαίνουν στον δρόμο να μιλήσουν μας ικανοποιεί, γιατι ενδεχομένως δεν είχαμε τόσο πρόβλημα με όλο αυτό που γινόταν. Δηλαδή θεωρούσαμε ότι υπάρχει ένα θέμα με τη διαβάθμιση των πτυχίων μας, ότι είμαστε λίγο στον αέρα από το 2003, αλλά το Προεδρικό Διάταγμα δεν ήταν ο λόγος για να γίνει κάτι τόσο μεγάλο τώρα, αυτή τη δεδομένη στιγμή. Δεν θα πω ότι υπήρχε δάκτυλος ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι κάποιοι το χρησιμοποιήσανε για δικό τους πολιτικό προσωπικό όφελος. Δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς μας αφορούσε το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έχει να κάνει με το ΑΣΕΠ στο Δημόσιο».

ΔΗΜ: Άρα λέτε ότι κάποιοι θέλησαν να παίξουν παιχνίδια προσωπικά.

«Πιστεύω, ναι. Πολεμούσαμε δηλαδή για κάποιους ανθρώπους που ενδεχομένως θα άφηναν το επάγγελμα και θα πήγαιναν να διεκδικήσουν μια θέση στο Δημόσιο, γι' αυτούς έγινε όλο αυτό; Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι οι καλλιτεχνικές θέσεις έχουν εξαιρεθεί από το Π.Δ.», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα κατέβαινε ως υποψήφιος στις εκλογές στην περίπτωση που ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, ανέφερε: «Δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις του καθενός, εγώ προσωπικά σαν άνθρωπος και σαν πατέρας δεν θα είχα το ψυχικό σθένος να ξανακατέβω, τουλάχιστον σε αυτές τις εκλογές. Εδώ σκέφτηκα εγώ που δεν είχα καμία ανάμειξη να τα παρατήσω, γιατί με επηρέασε πάρα πολύ όλο αυτό».