Το όνομα της Σοφίας Ζαχαράκη είχε πέσει στο τραπέζι του Μεγαρου Μαξίμου για να αναλάβει την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες, σύμφωνα με τη στήλη big mouth του powergame.gr. 

Οπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να ορίσει εκπρόσωπο της προεκλογικής καμπάνιας τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, ωστόσο, σύμφωνα με τη στήλη, υπήρξε η εναλλακτική πρόταση για την έμπειρη στην επικοινωνία Ζαχαράκη

Συγκεκριμένα, κάποιοι έριξαν την ιδέα προβάλλοντας το γεγονός ότι είναι γυναίκα (ένα πεδίο που αντικειμενικά αντιμετωπίζει πρόβλημα η Ν.Δ.), όπως επίσης ότι προέρχεται από τα σπλάχνα της Ν.Δ., με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, που ένας από τους βασικούς στόχους είναι και η συσπείρωση των Νεοδημοκρατών.

Αναλυτικά τι αναφέρει το big mouth 

Εσχάτως στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου έχει πέσει μια πρόταση που σχετίζεται με την προεκλογική επικοινωνία της Ν.Δ. Αν και, όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να ορίσει εκπρόσωπο της καμπάνιας τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, δεν σας κρύβω ότι στο παραπέντε έπεσε στο πρωθυπουργικό τραπέζι και μια εναλλακτική πρόταση. Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκα ότι κάποιοι έριξαν την ιδέα, αντί του Σκέρτσου, να δοθεί η εκπροσώπηση στην υφυπουργό Τουρισμού (έμπειρη στην επικοινωνία), Σοφία Ζαχαράκη. Οι υπέρμαχοι της ιδέας προέβαλαν το γεγονός ότι είναι γυναίκα (ένα πεδίο που αντικειμενικά αντιμετωπίζει πρόβλημα η Ν.Δ.), όπως επίσης ότι προέρχεται από τα σπλάχνα της Ν.Δ., με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, που ένας από τους βασικούς στόχους είναι και η συσπείρωση των Νεοδημοκρατών. Δεν ξέρω πώς αντιμετωπίζει την ιδέα ο Μητσοτάκης. Απεναντίας γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι ότι η Ζαχαράκη θα ήθελε να διεκδικήσει την είσοδό της στην επόμενη Βουλή μέσα από την εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Αν υποθετικά αποδεχόταν να είναι εκπρόσωπος, απλά θα έμενε για τέσσερα χρόνια εκτός Κοινοβουλίου.