Ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το τι ακριβώς θα γίνει με τις εκλογές.

«Κατά την άποψή μου δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Για να σχηματιστεί κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών, χρειάζεται 46,5% και 8% να μείνουν απέξω. Αν μία από τις δύο συνθήκες δεν πληρούνται, τότε δεν έχουμε 151. Με τις προϋποθέσεις του Ανδρουλάκη δεν πιστεύω πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς απέκλεισε τους δανειστές, δηλαδή το ΜέΡΑ25 και την Ελληνική Λύση. Άρα μένει να κάνει κυβέρνηση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιος να βγάλει 33%, άρα για πολύ λίγο θα μπορεί να έχει αυτοδυναμία, άρα γιατί να συνεργαστεί με τον Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά τις δεύτερες εκλογές, μία δημοσκόπηση έδωσε ποσοστό 38%, από 34,2% την πρώτη Κυριακή, στη Ν.Δ., με βάση την απάντηση στην ερώτηση «αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση τι θα ψηφίζατε στις δεύτερες».

«Αυτός που θα βγάλει ποσοστό 35% την πρώτη Κυριακή, θα βγάλει αυτοδυναμία στις δεύτερες. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και έχω την εντύπωση πως την πρώτη Κυριακή θα δούμε ποιος θέλουμε να κυβερνήσει και τη δεύτερη πώς θα θέλουμε να μας κυβερνήσει».

Όσον αφορά το πρώτο κόμμα, ο κ. Δρυμιώτης αναφέρει πως ακόμα και μετά τα Τέμπη η προτίμηση είναι στη Ν.Δ.