Τα ονόματα των 250 νέων υποψήφιων βουλευτών θα ανακοινώσει από στιγμή σε στιγμή η Νέα Δημοκρατία. Το τελευταίο εξάμηνο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης, συναντούν τακτικά υποψηφίους, μελετούν βιογραφικά, δέχονται εισηγήσεις και αξιολογούν προτάσεις. Πλέον, ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις και η στελέχωση των ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε. Σε σχέση με το 2019 διαθέτουν περισσότερες γυναίκες, εκπροσώπους της λεγόμενης Genera8on Z (η γενιά που γεννήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά) και πολλούς που ρίχνονται για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού.

Το σύνολο των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις φετινές εκλογές είναι 419. Οι 15 που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα ανακοινωθούν σήμερα, αλλά θα παρουσιαστούν μετά τις 24 Απριλίου, όταν δηλαδή διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές. Ούτε τα σημερινά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας θα περιλαμβάνονται στη σημερινή ανακοίνωση, αφού είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι: Με εξαίρεση τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, που έχει δηλώσει από καιρό ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, που αποσύρεται οικειοθελώς καθώς συμπλήρωσε τα 83 του χρόνια, οι υπόλοιποι 154 βουλευτές – συμπεριλαμβανομένου του Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες – θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Συνεπώς, σε λίγη ώρα θα δημοσιοποιηθούν τα 250 ονόματα των υπόλοιπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να έχουν όλοι στη διάθεσή τους έναν «καθαρό» χρόνο 45 ημερών για να τρέξουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.