Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
psifodeltia_4
Πολιτική

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 268 νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - Ανανέωση κατά 50%(Ονόματα)

Ανανεωμένα κατά 50% τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Όπως είχαν γράψει νωρίτερα τα parapolitika.gr, αλλά και το πρωί της Πέμπτης η στήλη big mouth του powergame.gr, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους νέους υποψήφιους βουλευτές της για τις εκλογές 2023.

Οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή στις εκλογές τις 21ης Μαΐου είναι πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027.

Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Οι 15 που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα ανακοινωθούν σήμερα, αλλά θα παρουσιαστούν μετά τις 24 Απριλίου, όταν δηλαδή διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές. 

Δείτε τους νέους υποψήφιους βουλευτές (ΕΔΩ)