Σάλος προκλήθηκε από την αποκάλυψη των Παραπολιτικών για την µαρτυρία-σοκ, που έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση των αποκαλύψεων για την επιχειρηµατική δράση της οικογένειας Ραγκούση στον τουρισµό.

Πρόκειται για µια πρώην εργαζόµενη στο κοµµάτι της καθηµερινής φροντίδας των δωµατίων του ξενοδοχείου «Bίλα Ειρήνη», που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, Κατερίνας Ρούσσου, στη Νάουσα της Πάρου.

Οπως καταγγέλλει η κυρία Σβετλάνα Αργύρη, ουκρανικής καταγωγής, παντρεµένη µε Ελληνα πολίτη και µε άδεια παραµονής σε ισχύ, η ίδια εργαζόταν στη συγκεκριµένη επιχείρηση κατά την περίοδο 2016-2017 χωρίς να έχει ασφαλιστεί βάσει του νόµου, γεγονός που η ίδια έµαθε µε ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο.

Για την ιστορία και µόνο, επισηµαίνεται πως εκείνο το διάστηµα ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου ήταν ακόµη παντρεµένοι, αφού µέχρι και για τη χρήση του 2018 πραγµατοποιούσαν κοινή δήλωση «πόθεν έσχες», παράµετρος που καταδεικνύει ότι είχαν ενεργούς (και) νοµικούς δεσµούς.

Το σηµείο που έχει ιδιαίτερη σηµασία αφορά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε ανύποπτο χρόνο στο ξενοδοχείο από την Επιθεώρηση Εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι η κ. Αργύρη, χωρίς να το γνωρίζει και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κ. Ρούσσου, δούλευε χωρίς να έχουν κατατεθεί από την πλευρά της εργοδοσίας οι προβλεπόµενες ασφαλιστικές εισφορές.

Μάλιστα, µετά το συµβάν η εργαζόµενη απολύθηκε µε συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς, όπως υπογραµµίζει, να λάβει αποζηµίωση ούτε ένα ευρώ, καθώς δεν είχε δηλωθεί επισήµως.

Ο λόγος ήταν η διεκδίκηση από την ίδια των προβλεπόµενων εργοσήµων, αλλά και η αδυναµία της να σκαρφιστεί κάποιο... ψέµα έναντι των επιθεωρητών, προκειµένου να αποφευχθεί το πρόστιµο που, ως είθισται, επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτησή της για τις προσβάσεις του Γιάννη Ραγκούση και της Κατερίνας Ρούσσου στις αρµόδιες υπηρεσίες του νησιού, τη δυνατότητα «τακτοποίησης» διαφόρων ζητηµάτων, αλλά και την άµεση παρέµβαση του πρώην υπουργού στην προσωπική της υπόθεση.

Την συγκεκριμένη υπόθεση κάλυψαν με εκτενή ρεπορτάζ τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ αποτέλεσε και αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου να ζητά άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την πλευρά του κ. Ραγκούση.