Την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 πολιτικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χρήστου Τζανερίκου, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του αρεοπαγίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω κανένα σχόλιο. Το πληροφορήθηκα και εγώ πριν από λίγο για την παραίτηση του κ. Τζανερίκου, του οποίου η θητεία λόγω ορίου ηλικίας έληγε σε δύο μήνες από σήμερα».

Την ίδια στιγμή ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Στην ερώτηση για δημοσίευμα που έκανε λόγο για συνάντηση Γεραπετρίτη-Τζανερίκου, ο κ. Οικονόμου επισήμανε: «Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης σε καμία φάση αυτής της περιόδου. Είναι έξω από το αξιακό μας πλαίσιο, τη λογική μας, έξω από τη βασική και θεμελιώδη αρχή περί διάκρισης των εξουσιών».

«Εκείνο που είναι σαφές και συμβαίνει είναι ότι στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι υπάρχουν και δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου, η κυβέρνηση είχε μια προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά την οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση, αντίθετα θα έλεγα ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο», ξεκαθάρισε ο ίδιος.