Η Ελένη Χρονοπούλου, νομική σύμβουλος στην Κομισιόν, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι η γυναίκα που κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές Αρχές για παρενόχληση.

Παρότι από το γραφείο της προέδρου της Ευρωβουλής δεν ανακοινώθηκαν στοιχεία για την καταγγέλλουσα, πηγές από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια γνωστή, σε στενό πολιτικό κύκλο, ιστορία.

Η γνωριμία Γεωργούλη - Χρονοπούλου ήταν επαγγελματική στα πρώτα βήματα του δημοφιλούς ηθοποιού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν της απευθύνθηκε προκειμένου να ζητήσει νομικές συμβουλές.

Όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, οι σχέσεις τους πέρασαν από διακύμανση, αφού σε κάποια φάση ο ευρωβουλευτής φαίνεται να της επιτέθηκε φραστικά, γιατί θεωρούσε ότι δεν προχωρούσε η υπόθεσή του σε νομικό επίπεδο. Λεπτομέρειες για τη δικογραφία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές - η ίδια αρνείται να πει οτιδήποτε για το θέμα.

Να σημειώσουμε ότι η Ελένη Χρονοπούλου, πριν γίνει νομική σύμβουλος, σε υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε εργαστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ως συνεργάτιδα ευρωβουλευτών.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στις εκλογές για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, φέτος τον Ιανουάριο, κατετάγη 4η, αφήνοντας πίσω της ηχηρά ονόματα του χώρου.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να την προτείνει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως εκπρόσωπο των Απόδημων Ελλήνων.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι χθες βράδυ δεν υπήρχε καμία αντίδραση στο θέμα, αλλά στελέχη κοντά στην ηγεσία κατηγορούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική αντίδραση, προκειμένου να αποσείσουν πολιτικές ευθύνες, αδειάζοντας τον ευρωβουλευτή χθες, παρότι γνώριζαν εδώ και καιρό την υπόθεση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 18/04/2023